Sport

2013.08.08. 11:53

A szomszéd bosszantására

Nyírkarászból Gyulaházára: Gazdag Attila az ősszel már a másik oldalról élvezheti az El Clásicót.

Nyírkarászból Gyulaházára: Gazdag Attila az ősszel már a másik oldalról élvezheti az El Clásicót. Az ember azt hinné, a Real Madrid és a Barcelona, a Manchester United és a Manchester City, az Inter és a Milan, a Ferencváros és az Újpest, vagy éppen a Nyíregyháza Spartacus és a Diósgyőr közötti játékosmozgást éppúgy törvények tiltják, mint a Nyírkarászból Gyulaházára igazolást. A szurkoló óhatatlanul felkapja a fejét, ha az egyik ősi rivális kedvéért elhagyja a másikat a futballista, és valljuk be, a fent nevezett klubok között kevés transzfer történt az utóbbi időben.

A szabolcsi El Clásico érintett két klubja között sem cseréltek gazdát a futballisták az utóbbi időben, ezért is keltett feltűnést, hogy a gyulaházi érkezők rovatban feltűnt Gazdag Attila neve, aki az elmúlt tavaszt a szomszédban, Nyírkarászban töltötte. No, meg a 2003 és 2010 közötti időszakot is (fél év megszakítással), vagyis a támadó jelentős karászi múlttal a háta mögött állt egy házzal, vagyis egy faluval odébb.

Öregnek titulálták

– Petneházi illetőségű vagyok, a feleségem révén kötődöm Nyírkarászhoz – mondta a nem mindennapi átigazolás kapcsán Gazdag Attila. – Korábban szép éveket töltöttem a csapatnál, de már nem terveztem azt, hogy visszatérek Karászba. Aztán a télen Dudás Zoltán edző hívására mégis beadtam a derekam, igaz, hamar megkérdőjeleződött bennem a döntésem helyessége, hiszen kis idő múlva visszajutott hozzám, hogy többen már öregnek tartanak. Azt hiszem, a tavaszi tizennégy mérkőzésen szerzett tizenegy gólommal sikerült némi választ adnom a kétkedőknek, de már akkor elhatároztam, hogy a nyáron tovább állok.

De hát pont Gyulaházára? Vagy a karásziak dühítésére szánta a 36. évében járó futballista, hogy éppen a legfőbb rivális szolgálataiba állt?

– Igen, amikor megkerestek Gyulaházáról, akkor már csak azért is az ő ajánlatukat részesítettem előnyben, hogy bosszantsam a karásziakat – így Gazdag Attila. – Előtte arról volt szó, hogy Rakamazon folytatom, már edzőmeccseket is játszottam Lelt Józsiékkal, de éppen kapóra jött a gyulaháziak invitálása. Nem én vagyok a csapatban az egyedüli olyan játékos, aki megfordult már Gyulaházán, hiszen Kapin Miklóssal, Éles Istvánnal és Lévai Csabával is szerepeltem már együtt a szomszédban a jelenlegi játékostársaim közül.

(A TELJES CIKK ELOLVASHATÓ A KELET-MAGYARORSZÁG 2013. AUGUSZTUS 9-i SZÁMÁBAN)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!