“Nem volt nap, hogy pontosan indult volna a busz” – A buszsofőr “udvarias” válasza hab volt a tortán

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Szerda reggel úgy éreztem magam, mint Godot: csak vártam, vártam a 8.05-kor induló 17-es buszra az örökösföldi végállomáson. Az idő telt, csatlakoztak hozzám mások is; immár együtt álltunk-ültünk, nézegettük az óránkat.

Nyolc óra után tíz perccel egyik leendő utastársam nem bírta tovább szó nélkül.

– Egész héten ez van! Nem volt olyan nap, hogy pontosan indult volna a busz, ezért minden reggel elkéstem a munkából. Ne higgyék, hogy azok jobban jártak, akik az eggyel korábbival indultak el! Az a járat is később jött, később ment – fakadt ki a középkorú nő.

Tizenháromkor végre begurult a busz, felszállás közben megérdeklődtem a vezetőtől (nem minden hátsó szándék nélkül): ez az a járat, ami a nyári menetrend szerint 8.05-kor indul? A sofőr kifinomultan és udvariasan annyit mondott: „Mi? Ja, igen.” Megköszöntem a kedves választ és elfoglaltam az egyetlen lehúzott ablak melletti állóhelyet.

Közben azon gondolkodtam, hogy ha már ennyire nem számít, mikor indulnak és érkeznek a járatok, tulajdonképpen miért ragasztanak ki ennyire részletes menetrendet. Elég lenne egy papírlapra nagy betűkkel annyit írni: Majd jövünk. Vagy nem.
Akkor legalább nem ácsorognánk a megállóban, nem váltanánk jegyet, és talán időben beérnénk a munkahelyünkre…

KM-CsA
hirdetés