Helyi közélet

2017.01.05. 12:06

Visszatekintő - Szókimondó rapper és harcos állatvédő

Nyíregyháza - Tárt karokkal fogadták a rajongók Siska Finuccsit a FŐHE fesztiválon.

Nyíregyháza - Tárt karokkal fogadták a rajongók Siska Finuccsit a FŐHE fesztiválon.

– A nyíregyházi közönség sokadszor is bebizonyította, hogy fantasztikus. Úgy érzem, jó kis bulit sikerült összehoznunk. Szeretek ide járni, mert nagyon kedvesek velem, velünk az emberek – szögezte le elöljáróban Losonczi Szilveszter, aki bár fogalom a rapszakmában, lehet, hogy kissé rendhagyó polgári neve azoknak sem mond sokat, akik egyébként szívesen hallgatják a lemezeit.

Siska Finuccsiról, a tatabányai megmondóemberről van szó, akit az idén januárban a szélesebb közönség is megismerhetett, amikor a Maszkura és a Tücsökrajjal közösen részt vett A Dal című televíziós műsorban, az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogató show-jában. A Bloose Broavaz sziklaszilárd tagja a májusi FŐHE fesztiválon is színpadra lépett.

Rövid beszélgetésünk alatt hamar kiderült, hogy a szókimondó, olykor zord szövegek írójának és előadójának vajból van a szíve: harcos állatvédőként, amikor csak teheti, arra buzdítja az embereket, hogy tisztességesen bánjanak kedvenceikkel.

Puszi s póráz

– Egyszerűen felfoghatatlan, hogy a XXI. században még kampányolni kell a felelős állattartásért! Úgy gondolom, hogy az ember piedesztálra emeli magát, de csak tanulhatnánk az állatoktól. Minden buli után alig várom, hogy hazaérjek a hétéves kutyámhoz, Teóhoz. Akármilyen állapotban vagyok, az az első, hogy belépek az ajtón, megpuszilom, aztán nyúlok a pórázért és indulunk sétálni. Szerintem ez a természetes.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában