Krimi

2024.04.03. 11:33

Titokzatos mérgezés tarolt egy középiskolában, 42 diák és tanár lett rosszul

Szinte minden érintettet kórházba kellett szállítani, a hatóságok a legrosszabbra is felkészültek.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: KieferPix

Egy iskola több tucat diákja és több oktatója került mérgezéses tünetekkel kórházba Temesváron, a hatóságoknak eddig nem sikerült megállapítaniuk rosszullétük okát – írja az MTI.

A Temes megyei tanfelügyelőség vezetője, Aura Danielescu közlése szerint a temesvári C. D. Loga Főgimnázium összesen mintegy 30 diákjánál és 12 oktatójánál észlelték a mérgezéses tüneteket. Az iskola diákjai és tanárai közül többen már kedden gyomorfájásra és hasmenésre panaszkodtak, akkor 18 diákot és három felnőttet kellett kórházba szállítani.

Szerdára virradóra további gyerekek és felnőttek kerültek kórházba hasonló tünetekkel, ezért az iskolában felfüggesztették az oktatást.

A főtanfelügyelő szerint valamennyi érintett intézmény – a vészhelyzeti felügyelőség, az egészségügyi hatóság és a tanfelügyelőség – képviselői kiszálltak a helyszínre, az iskola vezetőségének ugyanis nem sikerült megállapítania a mérgezéses tünetek okát. 

A tanintézetnek nincs étkezdéje, sem diákotthona, a földgáz sincs bevezetve az épületbe, és fertőtlenítés vagy rágcsáló- és rovarirtás sem volt ott a közelmúltban – közölték.

A Tion.ro helyi hírportál szerint szerdán a megyei vészhelyzeti bizottság is összeült, hogy elemezze a helyzetet. Sorin Ionescu alprefektus közölte: minden eshetőségre felkészültek, egyelőre a laboratóriumi vizsgálatok eredményét várják. A hírportál kórházi forrásokra hivatkozva azt írja, az orvosok nem tartják kizártnak, hogy a tüneteket trópusi betegség okozta, amelynek vírusát a közösség valamelyik tagja külföldi utazásáról vihette haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!