Premier League

2024.05.15. 11:00

Guardiola fenékre esett és üzent a családosoknak (videó)

Megtörte az átkot a Manchester City, és hosszú sikertelen időszak után győzni tudott a Tottenham Hotspur vendégeként a Premier League 37. fordulójában. Ezzel karnyújtásnyira került a címvédéstől Pep Guardiola gárdája, két ponttal előzi meg az Arsenalt az utolsó forduló előtt. A manchesteri alakulat azonban még nem akarja beleélni magát a sorozatban negyedik bajnoki címbe, a spanyol edző szurkolóknak küldött üzenete is ezt sugallta.

MW

Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Manchester City - Real Madrid visszavágó mérkőzése előtt a manchesteri Etihad Stadionban 2024. április 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az Arsenal drukkereinek kedd este a gyűlölt rivális, a Tottenham sikeréért kellett szorítaniuk. A Manchester City látogatott ugyanis el Londonba, hogy bepótolja a korábban elmaradt meccsét – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Haaland eldöntötte

A Citynek egyébként eddig nem sok babér termett ebben Spurs vendégeként. A 2019-es átadás óta még csak gólt sem szereztek itt a manchesteriek, így győzelmekről sem beszélhetünk. A januári FA-kupa-meccs jelentett kivételt, azt 1–0-ra nyerték meg Haalandék a Tottenham vendégeként.

Pep Guardiola gárdája ezúttal is nehezen nyert. A gól nélküli első félidő után Erling Haaland szerzett vezetést, majd Szon Hung Min egyenlíthetett volna, a kimaradt ziccernél még Pep Guardiola is a földre huppant izgalmában. A Manchester City a hajrában a semmiből büntetőt kapott, és Haaland a második gólját is bevágta, így lett 2–0 a végeredmény.

A Citynek (88 pont) így a saját kezében van a sorsa a záróforduló előtt, amelyben a West Ham Unitedet fogadja, míg az Arsenal (86 pont) az Evertonnal csap össze vasárnap. Guardiola utalt rá, hogy még nem szerezték meg az angol bajnoki címért járó trófeát.

Guardiola üzent a családosoknak

A Tottenham elleni találkozó után a manchesteri játékosok nem csaptak túlzó ünneplést, hiszen tisztában vannak azzal, hogy még nem nyerték meg sorozatban negyedik bajnoki címüket.

Tetszik, hogy a játékosok boldogok voltak az öltözőben, de nem volt extra ünneplés, a játékosok tisztában vannak azzal, hogy nehéz dolguk lesz vasárnap

– idézte a trénert klubja honlapja.

Guardiolának ugyanakkor amiatt fájhat a feje, hogy két kulcsembere, Kevin de Bruyne és Ederson is ápolásra szorult a meccsen, és le is cserélte őket – olvasható az Origo oldalán.

– Az embereknek vasárnap az Etihad-stadionba kell jönniük, tudva, hogy nehéz lesz. El kell jönniük a családjukkal, és magukkal kell hozniuk az energiát, minden centit és métert meg kell nyerniük, hogy hozzuk ezt a meccset. Ahhoz, hogy megtartsuk a címet, csak annyit kell tennünk, hogy behúzzuk az utolsó mérkőzést. Szerencsések vagyunk, hogy élhetünk ezzel a lehetőséggel – jelentette ki Guardiola.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában