Nyírbátor hírei

2017.12.12. 11:46

A döntő játszmás meccsek döntöttek

Nyírbátor - A nyírbátori Tölgyes Dorottya a serdülők top 24-es bajnokságán is érmes lett, a harmadik helyen végzett.

Nyírbátor - A nyírbátori Tölgyes Dorottya a serdülők top 24-es bajnokságán is érmes lett, a harmadik helyen végzett.

A serdülőkön volt a sor a top 24-bajnokságok sorában, a korosztály legjobbjainak körmérkőzéses versenyét Tatán rendezték meg.

Illetve a körmérkőzés annyiban igaz, hogy a ranglista-helyezések alapján hatos csoportokba sorolták a résztvevőket, onnan ketten-ketten jutottak a főtábla első nyolc helyezettje közé, további ketten-ketten a 9-16. pozícióért folytathatták, és így tovább.

Megyénket nemcsak a teljes mezőnyben képviselte két versenyző, hanem ők a csoportban nyújtott teljesítményükkel egyaránt kiharcolták a felsőházi folytatást.

A NAC Nyíregyháza versenyzője, Laskai Írisz ötödik kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek, míg a Nyírbátori ASE játékosa, a még újonc korcsoportos, a maga korosztályában az ilyen jellegű versenyt nemrégiben megnyerő Tölgyes Dorottyát a nyolcadik helyen jegyezték. Szóval mindketten továbbléptek a csoportjukból, ami a ranglista-helyezések alapján papírformának számított, és csak a csoport élén jegyzett riválisoktól kaptak ki. Mondjuk Tölgyes Dorottya már akkor is csak éppenhogy, hiszen 3:2-re veszített az egész mezőny első kiemeltje, a későbbi győztes Dari Helga (Statisztika) ellen. Az első nyolc közé jutott versenyzőből a két szabolcsi lány volt a legfiatalabb.

A felsőházban Tölgyes Dorottya győzelemmel, Laskai Írisz vereséggel kezdett, majd máris következett a megyei rangadó, amely a lehető kegkisebb különbséggel, 3:2-re, a döntő szettben 11:9-re dőlt el a nyírbátori játékos számára. Dorottya a folytatásban további két meccset nyert meg döntő játszmában, Írisz viszont ugyanilyen körülmények között összesen négyet veszített el, így roppant balszerencsésen versenyezve a főtáblán már nyeretlen maradt. A Czeglédi Szilvia elleni mérkőzésén már a játékvezető is belapozta a döntő szettben a 11:7-es győzelmét jelentő pontot, amikor az ellenfele jelezte, szerinte érte a labda az asztalt, Írisz pedig elfogadta a csuszát, 10:8-ról folytatták, és a statisztikás ellenfél nyert, holott annak a mérkőzésnek a megnyerése eggyel jobb helyezést jelentett volna a nyíregyházi játékos számára. A történtekért Laskai Írisz pedig sportszerűségi díjjal vigasztalódott.

Tölgyes Dorottya neve mellé viszont négy győzelem is került, és mivel a legyőzöttek között volt a vele azonos mérleggel záró Phan Viola (a statisztikás játékos ellen aratta Dodó ebben a szakaszban az egyetlen nem 3:2-es győzelmét, ellene 3:1-re nyert), ezért a holtversenyből övé lett a jobbik helyezés, és így bronzérmesként végzett, a dobogó harmadik fokára állhatott. Immár a második korosztályban nyert tehát érmet a nyírbátori játékos, aki ezzel igazolta, hogy jövőre a serdülők között nagyon is kell vele számolni. Ezzel együtt azért az is kiderült, hogy Dorottyának még szoknia kell az ilyen versenyek jellegzetességeit, mert az ilyen körmérkőzéses viadalon, idősebbek között óhatatlanul becsúszik egy-egy vereség.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!