Kéményekben lerakodott korom égett több háznál is – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. január 8-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Teljes terjedelmében égett egy lakóházzal egybeépített melléképület vasárnap este Mátészalkán, a Baross László utcában. A város hivatásos tűzoltói több vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületből egy személygépkocsit és négy darab 11,5 kilogrammos PB gázpalackot kihoztak, közülük az egyiket kellett visszahűteni amit hőhatás ért. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Átmeneti áramszünet miatt a keringtető szivattyú leállt és túlmelegedett két vegyes tüzelésű kazán vasárnap este Győrtelken, a Kossuth utcában lévő családi házaknál. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a kazánból az izzó, parázsló részeket eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Több kéménytűzhöz is riasztották a tűzoltókat vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Vásárosnaményban, Mátészalkán, Nyírbátorban és Fehérgyarmaton is családi házak vegyes tüzelésű kazánok, kandallók kéményében a lerakódott égéstermék égett. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés