Sport

2015.03.07. 13:21

Könnyedén, de összpontosítva

Nyíregyháza - A mezőkövesdi fiatalok ellen hazai pályán nyernie kell az NYKC csapatának.

Nyíregyháza - A mezőkövesdi fiatalok ellen hazai pályán nyernie kell az NYKC csapatának.Egy sorozat megszakadt, egy újabb elkezdődhet. Tizenkét zsinórban megnyert bajnoki után múlt vasárnap a listavezető Eger otthonában kikapott a Nyíregyházi KC. A férfi kézilabda második vonalának Keleti-csoportjában második helyen álló nyíregyháziak ismét folytathatják a pontok gyűjtögetését.

Nem vehetik félvállról

Szombaton este a sereghajtó Mezőkövesd U23-as csapat látogat a bujtosi csarnokba. A kövesdiek eddig egyetlen győzelmet szereztek, az ózdiakat gyűrték le. A két együttes őszi találkozóját 26–25-re nyerte az NYKC, szombaton ettől nagyobb különbségre van kilátás.

– Játékosként is tudom, hogy az ilyen meccsek mindig nehezek – kezdte a beszélgetést Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója. – Mi vagyunk az esélyesek, ám nem szabad félvállról venni a kövesdieket, mert annak csak görcsölés, szenvedés lehet a vége. Számunkra a mezőny legkellemetlenebb ellenfele érkezik, ősszel a legnehezebb győzelmet ellenük szereztük meg. A kövesdi fiatalok gyorsak, hosszan támadnak, sok keresztmozgással. Általában nagyon nyitottan védekeznek.

– Fontos lesz, hogy koncentráltan védekezzünk, és igyekezzünk gyors gólokat lőni. Szeretnénk felszabadultan, ám fegyelmezetten játszani, amennyiben ez sikerül, akkor nem lehet gond, hiszen mindenképpen győzelmet várok – zárta az esélylatolgatást Varga Zsolt.

Kőrizs István kapus továbbra is sérült, a többiek készen állnak arra, hogy az egri fiaskó után a lelkes hazai közönség előtt ismét a győzelem útjára lépjenek.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!