Nyíregyháza hírei

2010.12.03. 14:33

Magyarországon bújkált a körözött ukrán férfi

<p>Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztályával közös szolgálatot látott el Nyíregyházán az egyik bevásárlóközpont parkolójában.</p>

Bűnügyi információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy Ukrajnában körözött ukrán állampolgárságú férfi, aki Magyarországon bujkál, ott fog találkozni hozzátartozóival. A figyelőszolgálat során a parkolóba érkezett egy ukrán rendszámú személygépkocsi, amelynek utasai egy nő és gyermek, feltűnően hosszan várakoztak a bevásárlóközpont bejáratánál. A hosszas várakozás után a parkolóba érkezett még két cseh rendszámú személygépkocsival egy-egy férfi, akiket meglátva a nő, a gyermekkel odasietett és beszélgetni kezdtek.

Őrizetbe vették

Ekkor igazoltatták a rendőrök a csoport tagjait, melynek során megállapítást nyert, hogy mindannyian ukrán állampolgárok és az egyik férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, amelyet a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ lopás miatt adott ki. A férfi ellenőrzése során kiderült, hogy már 2010. április óta Magyarországon tartózkodik. Az ukrán férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!