Nyíregyháza hírei

2012.11.21. 17:41

Szolgáltatási területükön nincs gond a minőséggel

Budapest - A magyarországi ivóvíz arzéntartalmával kapcsolatban tartottak a napokban egy kerekasztal beszélgetést a fővárosban, melyen a Nyírségvíz Zrt. képviseletében Sulyok Béla vízellátási ágazatvezető is jelen volt.

Budapest - A magyarországi ivóvíz arzéntartalmával kapcsolatban tartottak a napokban egy kerekasztal beszélgetést a fővárosban, melyen a Nyírségvíz Zrt. képviseletében Sulyok Béla vízellátási ágazatvezető is jelen volt.– Az országos és a helyi médiában több, félreértésre is okot adó cikk jelent meg a témában, így időszerű volt több kérdést tisztázni. A beszélgetésen a Belügyminisztérium szakembere is képviseltette magát – kezdte lapunk tájékoztatását Sulyok Béla. Társaságunk tiszta lelkiismerettel vett ezen részt, hiszen egy település kivételével mi már 2010 áprilisára a 10 mikrogramm/liter uniós határérték alá csökkentettük az arzéntartalmat. Azóta azon az egyen, Nyírgyulajon is határérték alatti az arzén.

A tanácskozáson tájékoztatást hallhattunk arról a konténeres szűrőberendezésről is, mely a problémás településeken az ivóvizet szolgáltatja majd. Kiemelném újra, a Nyírségvíz Zrt. üzemeltetésében lévő településeken sem ezekre, sem a honvédségi lajtoskocsikra nem lesz szükség december 25-e után. A vízminőségjavítást egyébként saját erőből, 35 millió forintból oldottuk meg, erre 20 településen volt szükség – fogalmazott az ágazatvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!