Nyíregyháza hírei

2012.12.13. 12:29

Megbuktak a hurkos „vadászok”

Nyíregyháza - Jogerős ítéletet hirdetett állatkínzás vétsége ügyében a Nyíregyházi Törvényszék dr. Fázsi László vezette tanácsa.

Nyíregyháza - Jogerős ítéletet hirdetett állatkínzás vétsége ügyében a Nyíregyházi Törvényszék dr. Fázsi László vezette tanácsa.A vádlottak 2010. február 4-dikén buktak meg, amikor Tiszaadony külterületén egy tsz telep közelében helyeztek ki több tucatnyi hurkot, és a vadásztársaság jelzése alapján a rendőrök elfogták K. Józsefet és Sz. Zoltánt. A ruházat átkutatása során másodrendű vádlott Sz. Zoltánnál több tucatnyi hurkot foglaltak le, a lakásán ugyancsak hurkokat és légpuskát, valamint egy őz agancsot, amire nem tudott hitelt érdemlő magyarázatot adni. Első rendű vádlott K. József lakásán ugyancsak találtak őz agancsot. Az első fokon eljáró Vásárosnaményi Városi bíróság a vádlottakat bűnösnek találta, és 1 -1 éves börtön főbüntetés mellett 100-100 ezer forint pénzmellékbüntetés megfizetésére ítélte.

A védelmi fellebbezés után a Nyíregyházi Törvényszék ugyancsak bűnösnek találta a vádlottakat állatkínzás vétségében, de a védelmi érvelésnek részben helyt adva enyhített a főbüntetésen. Az jogerősen 6-6 hónap fogház 1-1 évre felfüggesztve, a pénz mellékbüntetéseken nem változtatottak. Az indoklásban elhangzott, első rendű vádlott esetében a felmentés nem kerülhetett szóba, hiszen a lefoglalt bizonyítékokból okkal lehetett arra következtetni, hogy vádlottak ezen tevékenység folyamatos elkövetésre rendezkedtek be. Az enyhítésre az adott okot, hogy az első fokon eljáró bíróság túlterjeszkedett a vádindítványon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!