Nyíregyháza hírei

2012.12.27. 18:30

Megmérgezett ebek Nyíregyházán

Nyíregyháza - A napokban legalább tucatnyi kutya pusztult el mérgezés következtében Örökösföldön. 

Nyíregyháza - A napokban legalább tucatnyi kutya pusztult el mérgezés következtében Örökösföldön. 

Madzigné Kis Ágnes 12 éves kedvence csütörtökön pusztult el.

A károsult kutyatulajdonosok egy komolyabb összeget ajánlottak fel annak, aki segít kideríteni a mérgező személy kilétét.

AZ ÁLLATVÉDŐ SZERVEZETEK KÉRIK A GAZDIKAT, HOGY EZEN A TERÜLETEN NE SÉTÁLTASSÁK KEDVENCEIKET!


PCAS Állatmentés közleménye

2012.12. 25-én követelte első áldozatát a Nyíregyháza-Örökösföldön kihelyezett méreganyag. Azóta még 7 kutya halt meg a 3 nap leforgása alatt. Jelen pillanatban több madártetem is van a rutinpálya bekerített részén és haldokló madarat is láttunk. A rendőrség már folytatja a nyomozást és várnak minden információt az esettel kapcsolatban. A Katasztrófavédelem kitáblázza a területet a buszvégállomásnál. EZÚTON KÉRÜNK MINDEN ÁLLATTARTÓT, HOGY NE SÉTÁLTASSA ARRA A KUTYÁJÁT, ÉS MINDEN JÁRÓKELŐT, HOGY PÁR NAPIG KERÜLJÉK A TERÜLETET! A méreganyag nyálkahártyán keresztül szívódik fel általában, így sűrű rácsozatú szájkosárral és a cipők lepucolásával lehet esetleg védekezni a megevése ellen. Várunk minden egyéb információt ami segítheti a nyomozást. E-mail: [email protected]

Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!