Nyíregyháza hírei

2012.12.11. 09:57

Nincs allergiavizsgálat, mert nem szállít a szolgáltató

Nyíregyháza - Egy nyíregyházi olvasónk az alábbi panasszal kereste fel szerkesztőségünket.

Nyíregyháza - Egy nyíregyházi olvasónk az alábbi panasszal kereste fel szerkesztőségünket.„Nemrégiben voltam a központi laborban a gyermekemmel allergia vizsgálaton, amihez vért vettek, majd közölték: a kórház nem rendelkezik a vizsgálathoz szükséges allergiateszttel. A vért ezért lefagyasztották, és arra kértek, később keressem őket, hogy megérkezett-e a teszt. Kérdezem én, ez a magyar egészségügy? Ki vállalja a felelősséget, ha éppen olyan ételt (mert ételallergiára gyanakszunk) fogyaszt a két és féléves gyermekem, amire egyébként allergiás, csak most még nem tudják kimutatni, mert nincs meg a megfelelő teszt hozzá.”

Jogos a panasz

Vitkai Éva, az egészségügyi holding sajtófőnöke szerint a szolgáltató cég nem szállítja a reagens előállításához szükséges alapanyagot.

„A beteg panaszát az orvosigazgató kivizsgálta, és jogosnak találta. A beteg által panaszolt probléma oka a következő: intézményünk nyolc éves tenderszerződést írt alá a szolgáltatóval allergia diagnosztika célját szolgáló reagensek beszállítására. Ez év májusa óta - minden előzetes jelzés nélkül - a reagens ellőállításában komoly problémák jelentkeztek, és az ezt eredményező szállítási gond sajnos azóta is tart – közölte lapunkkal Vitkai Éva, aki hozzátette: az eltelt időszakban a beszállítóval folyamatosan tartották a kapcsolatot és ígéreteket is kaptak a szállításra.

– A gyártó által nemrégiben közölt nem hivatalos információja alapján a szállítási hiányt a reagens előállításához szükséges alapanyag hiánya okozza. Ezt a problémát sem a laboratórium, sem a kórház nem tudja befolyásolni.

A sajtószóvivő leszögezte: nagyon sajnálják a jelenlegi helyzetet. A vérvételt végző kolléganő szavaihoz Vitkai Éva hozzáfűzte: csak meg kívánta kímélni a beteget attól, hogy váratlanul érje a szokatlanul hosszú várakozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!