Nyíregyháza hírei

2013.01.28. 16:12

A kormányhivatalban nem osztottak jutalmat

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten Orbán Viktor arra kérte a kormánypárti polgármestereket, hogy amennyiben jutalmat vettek fel, azt vagy fizessék vissza a településük kasszájába, vagy fordítsák jótékony célra. Lapunk érdeklődésére Rendes Sándor, a megyeszékhely sajtószóvivője elmondta: a miniszterelnök úr kérésének eleget téve hétfőn a nyíregyházi városvezetés befizette a város számlájára a jutalom összegét.

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten Orbán Viktor arra kérte a kormánypárti polgármestereket, hogy amennyiben jutalmat vettek fel, azt vagy fizessék vissza a településük kasszájába, vagy fordítsák jótékony célra. Lapunk érdeklődésére Rendes Sándor, a megyeszékhely sajtószóvivője elmondta: a miniszterelnök úr kérésének eleget téve hétfőn a nyíregyházi városvezetés befizette a város számlájára a jutalom összegét. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a megyei kormányhivatalban, illetve a megyeházán dolgozók tavaly kaptak-e jutalmat. – A kormányhivatalban sem a vezetők, sem a középvezetők, sem az alkalmazottak nem vettek fel jutalmat – mondta el kérdésünkre dr. Vinnai Győző Szabolcs megyei kormánymegbízott és hozzátette: a törvény szerint járó béren kívüli juttatást természetesen megkapják a dolgozók.

– Egyetértek azzal, amit a kormányfő mondott, azaz ha az ország gazdasága nem nő, az államigazgatásban nem kell jutalmat adni – tette hozzá a kormánymegbízott. Seszták Oszkártól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökétől megtudtuk, hogy sem ő, sem a két alelnök nem kapott jutalmat, míg a megyeházán dolgozó 20 köztisztviselő egy havi bérének megfelelő plusz juttatást kapott az elmúlt év végén. – 2008 óta senki sem vett fel jutalmat, béremelés pedig 2006 óta egy alkalommal volt, akkor 5 százalékkal lett magasabb a megyeházán dolgozók bére – mondta el Seszták Oszkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!