Nyíregyháza hírei

2013.01.25. 14:38

Elfogás a belvárosban

Nyíregyháza - Egy olvasónk telefonált, miszerint péntek reggel majd tucatnyi rendőr fogott el Nyíregyházán, a Hősök terén lévő irodaház közelében egy férfit és egy nőt.

Nyíregyháza - Egy olvasónk telefonált, miszerint péntek reggel majd tucatnyi rendőr fogott el Nyíregyházán, a Hősök terén lévő irodaház közelében egy férfit és egy nőt. Az esetről tájékoztatást kértünk az ügyészségtől, az alábbi közleményt kaptuk tájékoztatásként.

-A Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség más hatósági eljárásban jogtalan előny elfogadásával elkövetett vesztegetés bűntette miatt folytat nyomozást. A megalapozott gyanú szerint egy nyíregyházi vállalkozó a tanyáján lakhatást biztosított két hajléktalan személynek, akik egy idő elteltével pénzt követeltek a vállalkozótól arra hivatkozással, hogy ha nem ad, akkor feljelentést fognak ellene tenni a munkaügyi felügyelőségen. A vállalkozó megelégelve a fenyegetőzést, a hajléktalan személyeket a tanyájáról eltávolította. Ezt megelőzően pár nappal azonban az egyik hajléktalan személy bejelentést tett a munkaügyi felügyelőségen, miszerint őt a vállalkozó illegálisan foglalkoztatta a telephelyén.

A vállalkozó tudomást szerzett a munkaügyi felügyelőségen indult ügyről, majd számon kérte a hajléktalan személyt, hogy miért tett ellene hamis bejelentést. A hajléktalan személy erre azt válaszolta, hogy 500.000,- forint ellenében hajlandó visszavonni a bejelentést. A vállalkozó fizetni nem akart, hanem értesítette a nyomozó hatóságot.

A hajléktalan személyt és a vállalkozót a munkaügyi felügyelőség a mai napon szembesítésre idézte, melyet megelőzően a Nyíregyháza, Hősök terén lévő irodaépület előtt a vállalkozó a kért összeg egy részét átadta a hajléktalannak, akivel ott volt a társa is.

A pénz átadását követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Osztályának munkatársai a vesztegető hajléktalant és társát a helyszínen elfogták.

A Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a két hajléktalan személyt más hatósági eljárásban jogtalan előny elfogadásával elkövetett vesztegetés bűntette miatt, egyidejűleg az ügyészség elrendelte az őrizetbe vételüket. Az őrizet 72 órás időtartama alatt a nyomozó ügyészség várhatóan indítványozni fogja a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését.

Nyíregyháza, 2013. január hó 25. napján

Tisztelettel:

Dr. Szilágyi László

sajtószóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!