Nyíregyháza hírei

2013.01.28. 18:25

Súlypont áttolódásra készülnek

Vásárosnamény - A minőségi szemléletváltás jegyében logisztikai központ épült Vásárosnaményban.

Vásárosnamény - A minőségi szemléletváltás jegyében logisztikai központ épült Vásárosnaményban.A már megkezdődött tesztüzem után február közepén „élesben” indul a munka abban a korszerű logisztikai központban, amelyet az élelmiszer-nagykereskedelemmel foglalkozó Kiss B. Cégcsoport hozott létre Bereg fővárosaként is ismert Vásárosnaményban – tájékoztatta a Kelet-Magyarországot Kiss B. Zoltán a családi cégcsoport ügyvezető tulajdonosa.

– Az azonos arányban saját forrásból, hitelből és pályázati támogatásból finanszírozottt 840 milliós beruházás eredményként elkészült létesítmény számítógépes rendszere a XXI. század követelményeinek megfelelően pillanatok alatt megmondja, hogy a raktárközpontban hova tárolhatjuk a beérkezett-, majd pedig honnan vegyük le a kimenő árut, s mivel figyelmeztet a készletek csökkenésére, nem engedi, hogy valamiből is hiány legyen – világítja meg a logisztikai központ korszerűségét Kiss B. Zoltán.

A nagykereskedelmi centrumot a cégcsoport Logisztikai Kft.-je működteti, amelynél a vállalt létszám mintegy 45 fő, de a felfutás után mintegy 60 foglalkoztatottal számol a tulajdonos.

– A cégcsoportunk tevékenyégében a gyorsaság és a hatékonyság növelését tartjuk most a legfontosabbnak. Arra számítunk ugyanis, hogy a már átadott új Tisza-híd, s az M3-as autópályának városunkig történő megépítése elegendő vonzerő lesz ahhoz, hogy a kereskedelmi súlypont Nyugatról ide, Kelet-Magyarországra helyeződjön át. Ennek lehet egyik szabad vállalkozási-, és logisztikai központja Vásárosnamény, ahol a célirányos fejlődés első fecskéje a mi logisztikai bázisunk – világított rá a közel 200 főt foglalkoztató, tavaly is 6 milliárdos árbevételt produkáló cégcsoport ügyvezető tulajdonosa.

Kiss B. Zoltán kitért arra is, hogy a kedvezően alakuló közlekedési infrastruktúrával családi vállalkozásának is lehetetőség nyílik ukrajnai és romániai üzleti terjeszkedésre, amely az előkészítést követően 1–2 éven belül valóra válhat a szomszéd országok piacán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!