Nyíregyháza hírei

2013.01.28. 15:35

Újabb Comenius-portya, ezúttal Bréma volt a cél

Bréma - Az elmúlt évben megnyert Comenius pályázatnak köszönhetően hét diák és három kísérőtanár Németországba utazhatott az Arany János Gimnáziumból.

Bréma - Az elmúlt évben megnyert Comenius pályázatnak köszönhetően hét diák és három kísérőtanár Németországba utazhatott az Arany János Gimnáziumból. – Ezen program keretében dániai Skive és a mallorcai Inca után most Brémába juthattunk el, és ismerkedhettünk meg ezzel a csodálatos várossal és újból találkozhattunk a programban résztvevő dán, spanyol és német tanulókkal és tanárokkal – újságolta Terdik Boglárka.

– Két repülőátszállással és nagy-nagy izgalommal érkeztünk meg Brémába, ahol a diákok, akik elszállásoltak minket, már vártak ránk. Ekkor vette kezdetét életünk egyik felejthetetlen hete – tette hozzá Orosz Napsugár.

A pályázat címe: A víz melletti élet, így az ott töltött napok nagy része vízhez kötődő programokról szólt.

– A megérkezésünk utáni első napot egymás megismerésével, országaink bemutatásával töltöttük. Minden országban más diákok vesznek részt a programban, így a bemutatók során prezentációk formájában ismertetjük meg egymással országaink földrajzi, kulturális életét angol nyelven. Az ezt követő napok a pályázati kiírás szerint vízhez kapcsolódó, érdekes, szórakoztató programokkal teltek.

Amellett, hogy megismerkedtünk a híres brémai muzsikusokkal, meglátogattuk a város hajómúzeumát, és egy egész napot töltöttünk Bréma kikötőjében és Bremenhavenben. Ez Európa legnagyobb kikötője, és itt található a legtöbb vízparti szélmalom is, aminek segítségével környezetbarát módon nyernek energiát. A hét lezárása az iskolában történt, ahol nemzetközi csoportokban értékeltük a hetet, és utolsó este táncos partival búcsúztunk el egymástól – fűzte hozzá Pájerné Tóth Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!