Nyíregyháza hírei

2013.02.25. 13:10

Fináléban a közönség kedvence

Fényeslitke - A közmédia dalválasztó műsorát ezúttal is milliók nézték – szombaton következik a döntő.

Fényeslitke - A közmédia dalválasztó műsorát ezúttal is milliók nézték – szombaton következik a döntő.Célegyenesbe érkezett a Dal 2013 mezőnye. A középdöntő második felvonásán úgy búcsúztak a legkevésbé befutott indulótól, hogy viszlát a fináléban: Good ByeAlex! Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a tavalyi bakui versenyen indult Compact Disco frontembere, valamint Csiszár Jenő rádiós műsorvezető értékelte az elhangzott dalokat.

– A zsűri döntése után még maradt két kiadó hely, és örömömre a közönségtől ezúttal is megkaptam a bizalmat. Bejött valaki az utcáról, és átadott számukra valami érdekeset. Ez a műsor már a népszerűségek harcáról is szólt, és én nem tudhattam igazán, hogy vagyok-e annyira népszerű, hogy továbbmehessek – elemezte a vasárnap esti televíziós műsort ByeAlex. A közmédia dalválasztó műsorát ezúttal is milliók nézték, a végső győztes jogot nyer arra, hogy Magyarországot képviselje az Eurovíziós Dalfesztivál malmöi döntőjében.

Miként az elődöntőben, ezúttal is az sms-ek áradata juttatta tovább ByeAlexet, a Kedvesem című dala már nem pusztán slágervárományos, hanem ténylegesen az. A fényeslitkei kötődésű előadót is meglepte, hogy ő lett a kedvezményezett.

– Úgy gondoltam, hogy Janicsák Veca kap több szavazatot, hiszen ismertebb. Higgadt nyugalommal vártam az eredményhirdetést. Akkor fogott el a bizsergés, amikor a számom előtt ment a promófilmem, és meghallottam a nézők moraját, és ráült az agyamra, hogy ez tényleg egy show.

A fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskola, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és a Miskolci Egyetem filozófia szakos diákja teljes mellszélességgel a zenének él. Szülőföldjén is nagyon büszkék rá.

– Anyukám is mondta, hogy pozitív visszajelzéseket kap. Régen voltam otthon, hiszen sok az elfoglaltságom. Nagyon örülök, hogy a fényeslitkei közönség támogat, amit ezúton is köszönök. Most nyűgös hetem lesz a szombati döntőig, de ez boldog teher.

A fináléban négy előadó mellett dönt a zsűri, amivel sugall, közülük választja ki a közönség a számára legszimpatikusabbat. Oda már csak olyan produkciók jutottak, akik egytől egyig méltók arra, hogy ott legyenek Svédországban.

 - Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!