Nyíregyháza hírei

2013.02.12. 07:23

Ló(hús)ból is megárt a sok

Mi a ló... ez megint? Méretesre dagad a lóhúsbotrány. Hét nagy francia áruházlánc hetedhéd országon túlra kürtölve vasárnap bejelentette: azonnal hatállyal leállítják a fagyasztott hús- és zöldségtermékeket gyártó, Findus nevű, svédországi székhelyű cég és egyik francia leányvállalata, a Comigel marhahúsos készítményeinek forgalmazását. - Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Mi a ló... ez megint? Méretesre dagad a lóhúsbotrány. Hét nagy francia áruházlánc hetedhéd országon túlra kürtölve vasárnap bejelentette: azonnal hatállyal leállítják a fagyasztott hús- és zöldségtermékeket gyártó, Findus nevű, svédországi székhelyű cég és egyik francia leányvállalata, a Comigel marhahúsos készítményeinek forgalmazását. - Ladányi Tóth Lajos jegyzete.Az okot firtató kérdésre adott válaszon nem illik nyeríteni, sokkal inkább serényen kell szabadkozni: kiderült ugyanis, hogy azok lóhúst tartalmaznak.

Hogy ki volt az a marha, aki madárnak nézte a gyanútlan embert, arról nem szól a fáma, viszont lóhalálában szárnyra kapott a hír. A Findus hétfőn feljelentést tesz Párizsban ismeretlen tettes ellen, amiért a franciaországi beszállítója, a Spanghero őt is megtévesztette azáltal, hogy Romániában rendelt lóhúst szállított marhahús helyett. Mi több, a Spanghero egy ciprusi brókercégtől vette a húst, amely pedig egy holland alvállalkozóval dolgozott. Amennyiben valaki elvesztette a fonalat, hamarosan megtalálhatja, mivel az ügyben indított vizsgálat eredményeit szerdán nyilvánosságra hozzák. Túlontúl egyszerű lenne az egészet a romániai vágóhidakra kenni, ráadásul keleti szomszédaink azonnal tiltakoztak, legszívesebben ejtenék a vádat.

Kiéhezve várjuk a vizsgálat eredményét, mert jelen állás szerint mindegyik fél mossa kezeit, senki sem ismeri el a felelősségét, ehelyett egymásra mutogat, és maszatolja a marha/ló terméket. Lám, mindent meg lehet etetni az emberekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!