Nyíregyháza hírei

2013.03.05. 10:45

„Így könnyű lesz rezsit csökkenteni”

Mezőladány, Nyíregyháza - Mezőladányi olvasónk a kéményseprőipari szolgáltatás díjának emelését kifogásolja.

Mezőladány, Nyíregyháza - Mezőladányi olvasónk a kéményseprőipari szolgáltatás díjának emelését kifogásolja.

 – A kormány úton-útfélen hangoztatja, hogy júliusban majd több szolgáltatás díját is csökkenteni fogja. Úgy könnyű, hogy előtte még jól felemeli példának okáért a kéményseprő cég a szolgáltatásának a díját, aztán a kormány meg veri majd a mellét, hogy ő bizony csökkenti a rezsit – panaszolta lapunknak egy mezőladányi férfi.

Utánajártunk: a településen egy nyíregyházi központú cég, a Carbon Szaksz Bt. végzi a kéményseprőipari szolgáltatást. A vállalkozás ügyvezetőjével, Fehér Istvánnal beszélgettünk a díjemelés miértjéről.

– Tavaly decemberben jött ki az a belügyminisztériumi rendelet, ami a tevékenységünket szabályozza. Sokáig a megyei közgyűlés volt az ármegállapító szerv, aztán átkerültünk a megyei jogú városhoz, de január elsejétől már a minisztérium által kiadott szorzószámokat (ami egyébként kéménytípusonként változik) kell alkalmaznunk a díjak megállapításkor – tájékoztatott Fehér István, aki elmondta azt is, ő nem tud tekintettel lenni arra, hogy ki él egyedül, ki idős és rászoruló, neki a jogszabályok szerint kell eljárnia. – A decemberi BM rendelet nemcsak ránk, hanem az összes ilyen szolgáltatóra vonatkozik – mondta az ügyvezető, aki hozzátette: a vegyestüzelésű kéményeket évente kétszer, a gázosakat csak egyszer kell ellenőrizni, ami szintén újdonság lehet a fogyasztóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!