Nyíregyháza hírei

2013.03.18. 07:51

„Kitartok az újság mellett”

Tiszadob - Németh János először átböngészi a lapot, s kiválasztja azokat a cikkeket, amelyek a legjobban érdeklik. Lapunknak 1970 óta előfizetője.

Tiszadob - Németh János először átböngészi a lapot, s kiválasztja azokat a cikkeket, amelyek a legjobban érdeklik. Lapunknak 1970 óta előfizetője.

 Németh János a Korona Hotel mesterszakácsaként ment nyugdíjba. A megye gasztronómiai fesztiváljain gyakran találkozhatunk vele, amint zsűritagként kóstolgatja, ízlelgeti a finom ételeket. Lapunknak 1970 óta előfizetője.

Reggeli kávézás mellett

– Most már nem Nyíregyházán lakom, hanem Tiszadobon, de továbbra is nagyon érdekelnek a megye politikai és kulturális eseményei, különböző programjai, rendezvényei, s mindezeket meg is találom a lapban. A Kelet-Magyarország a megyére fókuszál, s hiába vennék más lapokat, hiába nézném az országos csatornákat, azok nem foglalkoznak olyan alapossággal Szabolcs, Szatmár és Bereg történéseivel, mint ez az újság.

– Már kora reggel megérkezik a lap, hat óra előtt már ott van a postaládában, így a reggeli kávéhoz már kézbe vehetem. Ha meg már az időjárás is engedi, mindezt a teraszon, madárcsicsergés mellett tehetem meg, így válik teljessé az élmény. Először átböngészem, s kiválasztom azokat a cikkeket, amelyek a legjobban érdekelnek – árulja el olvasási szokásait Németh János. – Tulajdonképpen „mindenevő vagyok”, minden érdekel, legyen az a szakmámon belül vagy kívül. Természetesen kicsit elfogult vagyok a szakmámmal szemben, a gasztronómiai rendezvények, az Ízvilág oldal receptjei azért egy picit mégis csak elsőbbséget élveznek, hiszen én is ezekkel foglalkozom, én is írtam könyveket ebben a témában, illetve kutattam ezzel kapcsolatban.

Foci, kézilabda, kosárlabda

– Az egy kicsit zavar, ha az oldal fele hirdetés, de hát ezt is meg kell érteni. Szívesen olvasnék színvonalas irodalmi írásokat is, s a színházi életről is örömmel látnék több anyagot. Negyven évig éltem Nyíregyházán, sokat jártam színházba. A sportról még nem is beszéltem, pedig az is érdekel: a Szpari mellett követem a kosárlabda és a kézilabda eseményeit is. Szeretem az újságot, kitartok továbbra mellette – mondta befejezésül Németh János.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!