Nyíregyháza hírei

2013.03.30. 13:09

„Sokoldalú, mindenről tájékoztat”

Nyíregyháza - Immár 45 éve előfizetője a Kelet-Magyarországnak Babka József, a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola nyugalmazott igazgatója. A lapunkkal való kapcsolata azonban jóval régebbre nyúlik vissza, hiszen már a szülei is járatták az újságot.

Nyíregyháza - Immár 45 éve előfizetője a Kelet-Magyarországnak Babka József, a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola nyugalmazott igazgatója. A lapunkkal való kapcsolata azonban jóval régebbre nyúlik vissza, hiszen már a szülei is járatták az újságot.– Jól emlékszem rá, hogy amikor 1967 telén beköltöztünk az első társasházba, előfizettem az újságra, s azóta folyamatosan jár a megyei lap. Bár már reggel megérkezik az újság, de általában az ebéd utáni pihenéskor szoktam kézbe venni. Megnézem az első oldalt, de utána az utolsó oldaltól kezdem az olvasást – meséli szokásairól Babka József. – Minden főcímet elolvasok, s ami igazán érdekel, azzal kezdem a lap alaposabb megismerését. Szeretem az újságot, mert sokoldalú, mindenről tájékoztat, s nem elfogult egyik irányban sem. Ha rajtam múlna, én az arányokat másképp alakítgatnám: nagyobb teret engednék a jónak, a szépnek, az értékes dolgoknak, a kultúrának, s a negatív dolgokról kevesebb cikket jelentetnék meg. Jobban felkarolnám a megye kulturális életét. Örömmel olvasnék például több írást a tiszadobi zongorafesztivál és a nyírbátori zenei napok közreműködőiről. Gyakran járok színházba, ezért érdeklődve olvasom a színházi kritikákat is, de szívesen látnék írásokat a színészek mindennapi életéről, további terveikről, a várossal való kapcsolatukról is.

– Mivel zongoratanár voltam, a komolyzene közel áll hozzám, s keresem is ezeket a cikkeket. Öröm számomra, hogy az újság szinte minden zenei eseményről beszámol fénykép formájában, de szívesen olvasnék nagyobb anyagot a hozzánk ellátogató előadóművészekről is. A sporteredményeket is nyomon követem. Helyes, hogy Fucsovics Márton mérkőzéseiről részletesen beszámol az újság, de ilyen alaposan kellene beszámolni a zenészeinkről is. Tetszenek az egyéni véleményt tükröző jegyzetek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!