Nyíregyháza hírei

2013.03.19. 16:10

Havazás - Visszatért bázisára a Hunor mentőszervezet

Budapest, 2013. március 19., kedd (MTI) - A felderítő és helyreállító munkálatok után visszatért budapesti bázisára kedden a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből.

Budapest, 2013. március 19., kedd (MTI) - A felderítő és helyreállító munkálatok után visszatért budapesti bázisára kedden a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből.A kutató-mentő szolgálatban ENSZ-minősítést szerző szervezet az infrastruktúra helyreállításában működött közre, Tóth Ferenc országos polgári védelmi főfelügyelő köszönetet mondott az akcióban részt vevőknek.

Jackovics Péter, a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet parancsnoka arról tájékoztatta a sajtót, hogy az áramkimaradások miatti károk elhárításához kérték a segítségüket, alig négy óra alatt összeállították a szakfelszereléseket, megszervezték a logisztikát és 71 fővel útnak indultak.

Elmondása szerint a kárterület felmérésére felderítő csapatokat indítottak, a quados egységek éjszaka bejárták a terepet, és GPS koordináták szerint rögzítették, hol vannak sérült villanypóznák. A rossz látási viszonyok mellett a lelógó vezetékek miatti veszély is nehezítette a munkát - tette hozzá.

A szervezet vezetője arról is beszámolt, hogy az áramszolgáltató és a honvédség részvételével felállított munkacsoportokban a tartóelemek szállításában is részt vettek, így másfél nap alatt több mint kétszáz pózna került a helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!