Nyíregyháza hírei

2013.03.25. 10:40

Japánba utazott a Cantemus Gyermekkar

Nyíregyháza - Ismét a felkelő nap országába utazott el Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével a Cantemus Gyermekkórus. Most a tokorozawai Fény Kórustól érkezett a meghívás az énekkar számára március 24. és április 4. közötti vendégeskedésre.

Nyíregyháza - Ismét a felkelő nap országába utazott el Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével a Cantemus Gyermekkórus. Most a tokorozawai Fény Kórustól érkezett a meghívás az énekkar számára március 24. és április 4. közötti vendégeskedésre. A 25 fővel utazó énekkar koncertsorozatának megszervezését – mint ahogy eddig minden alkalommal – Fukiko Gotoda vállalta magára. A kórus tíz napos útján hat koncertet és számos mesterkurzust ad majd Japán különböző városaiban, Osakában, Fukuiban, Tokióban, majd végül március 31-én Tokorozawában. A sűrű programból természetesen nem hiányozhat a Japánban most éppen aktuális csodálatos cseresznyevirágzás ünnepének a megtekintése sem. A gyermekkar április 4-én érkezik haza kivételesen Szabó Dénes nélkül, aki még pár napig Okinawa szigetén tart továbbképzést japán zenei szakemberek részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!