Nyíregyháza hírei

2013.03.05. 07:27

Nem vízió számára az Euro

„...úgy dúdolnám, ez így jó nekem, ez így jó nekem, ez a dal...” Kállay-Saunders András, Vastag Tamás és Radics Gigi helyett ByeAlexet emelte a legmagasabbra a közönség A Dal 2013 versenyen.

„...úgy dúdolnám, ez így jó nekem, ez így jó nekem, ez a dal...” Kállay-Saunders András, Vastag Tamás és Radics Gigi helyett ByeAlexet emelte a legmagasabbra a közönség A Dal 2013 versenyen. Noha már napok teltek el a meglepetés-végeredményt hozó finálé óta, azóta is folyton beszédtémát szolgáltat a vetélkedő. Miután az öt tagú zsűri (Rúzsa Magdi, Walkó Csaba, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip) értékelésével négyre szűkítette a döntő mezőnyét, a közönségszavazatok alapján a legkevésbé esélyes előadó nevét hirdették ki az az M1-en és a Duna World csatornán élőben sugárzott showműsorban. A tévénézőktől ByeAlex és a Kedvesem – melynek szerzői Márta Alex és Palásti Kovács Zoltán Zoohacker – kapta a legtöbb sms-szavazatot. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyét 1 millió 350 ezer ember nézte, ami rekordnézettségi mutatónak számít.

„...Az én kedvesem egy olyan lány, akit hóbortos álmok tépnek, kócos haját reggelente szelek fonják, ettől más a kedvesem.

Ő az én kedvesem...

– Mivel a bulvár engem egyáltalán nem érdekel, úgy tűnhet, mintha az utcáról, a semmiből érkeztem volna, holott az MR2-n már lehetett hallani eddig is – mondta ByeAlex

„...Az én kedvesem a végtelennel ujjat húz és sosem retteg, rozmaringból készít hintót, tücskök húzzák. Így nyugtat meg csendesen. Ő az én kedvesem...”

A kereskedelmi csatornák tehetségkutatóinak sztárjait előzte meg ByeAlex, akiről Csiszár Jenő zsűritag azt mondta, hogy „szakmailag egy antisztár, de ettől még simán bejöhet az embereknek”. A 28 éves dalszerző-énekes elárulta, hogy készül a Kedvesem angol nyelvű változata, bár az is igaz, hogy legszívesebben magyarul énekelné el a számot a világ színe előtt.

„Nincs most más, csak a kedvesem, az én kedvesem. Ő bárhol jár, az úgy jó nekem, az úgy jó nekem. Mert mindig rám talál az én kedvesem, az én kedvesem. Úgy dúdolnám: ez így jó nekem, ez így jó nekem ez a dal...”

– Engem nem érdekel semmilyen elvárás vagy nyomás. Tisztában vagyok azzal, hogy van még mit tanulnom. Aki szerint bunda volt a végeredmény, az megőrült. Egyszerűen csak az embereknek tetszik az, amit a dalom és a szövegem képvisel – fogalmazott ByeAlex.

Fesztivál-töri

Az Eurovíziós Dalfesztivált először 1956-ban rendezték meg, a legjobb magyar helyezést Bayer Friderika érte el, aki Jeney Szilveszter szerzeményével, a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal 1994-ben negyedik lett Dublinban. A verseny korábbi indulói közül sokan világsztárrá váltak, köztük a svéd sikercsapat, az ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John, a Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza vagy az egykor svájci színekben induló kanadai Céline Dion.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!