Nyíregyháza hírei

2013.03.28. 09:56

Tündérmező mindenkit vár

Nyíregyháza - A természeti és történelmi csodákat fel kell karolni, népszerűsíteni kell nagyvilág számára.

Nyíregyháza - A természeti és történelmi csodákat fel kell karolni, népszerűsíteni kell nagyvilág számára.

Tündérmező néven hozott létre egy megyei „brandet” a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. a közelmúltban. A névadás nem véletlen, hiszen Móricz Zsigmond a következő szavakkal jellemezte megyénket: „Az országnak ez a legtávolabbi része, az egész ország legcsodálatosabb darabja: a történelmi Magyarországnak utolsó tündéri mezeje.”

Kincsek, értékek

– Felmérést készítettünk, hogy az embereknek mi jut eszükbe Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéről, s az elhangzott válaszokat a legjobban Móricz Zsigmondnak ez a gondolata foglalta össze – elevenítette fel az előzményeket Oláh István ügyvezető igazgató. – A megyénket nagyon jól kifejezi a Tündérmező szó, hiszen ez a táj gazdag épített örökségekben, természeti és történelmi értékekben, gasztronómiai különlegességekben. Ezeket az értékeket, csodákat fel kell karolni, népszerűsíteni kell nagyvilág számára, s ezt tesszük mi egy magyar-román program keretében. Sokan jogosan kérdezik meg, hogy mi a Tündérmező. Logo? Honlap? Arculat? Ezek valójában az egyes részei ennek a „brandnek”, s azt a célt szolgálják, hogy általuk is felkeltsük az érdeklődést a megyei kincsek, mint marketingtermékek iránt.

Fotópályázat

Megyénk értékeinek, arculatának népszerűsítését számos eszköz segíti.

– Először is készítettünk egy három perces imázsfilmet. Ez tudatosan ilyen rövid, hogy felgyorsult világunkban is megérintse az embereket, gyors villanásként adjon maradandó élményt – tájékoztatta szerkesztőségünket Deák Attila vezető menedzser. – Ugyanakkor készült 3 darab 15 perces útifilm is a megye három tájegységéről. Működik már Tündérmező néven honlap, valamint készültek a logojával ajándéktárgyak is. Tavaly könyv jelent meg Egy falat Tündérmező címmel. Ez tulajdonképpen egy szakácskönyv, amely népi ételeket tartalmaz „XXI. századi csomagolásban”. A megyébe ellátogató vendégek tájékoztatását turisztikai információs táblák is segítik majd, eddig 15 darabot helyeztünk ki. Az értékek őrzése és a hagyományok ápolása jegyében az idén újra lesz fesztivál, Tündérmező arcai címmel pedig fotópályázatot hirdettünk diákoknak és felnőtteknek.

[poll id="350"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!