Nyíregyháza hírei

2013.03.27. 19:01

Vigyázat, jégcsapveszély!

Nyíregyháza - Az útviszonyok mellett veszélyt jelent az épületek tetejéről lezúduló jeges hó és a leszakadó jégcsapok.

Nyíregyháza - Az útviszonyok mellett veszélyt jelent az épületek tetejéről lezúduló jeges hó és a leszakadó jégcsapok.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat tegnap délben az ország egész területén visszavonta az elsőfokú riasztást, amelyet korábban a hófúvás indokolt. A havazás szerdára több helyen abbamaradt, vékonyodott a felhőzet, a szél tovább mérséklődött. Nagyobb területeket érintő, további kiadós havazás az ország északi és keleti részén várható. A havazások hatására nőtt, és várhatóan emelkedik a folyók hóban tárolt vízkészlete. A legtöbb magyarországi folyó apad, a belvízelvezető csatornákban azonban továbbra is magasak a vízszintek.

Műszaki mentések országszerte

– A vasútvonalak és a közutak szerdán járhatóak, de vizesek voltak. Sok baleset történt az utakon, több kamion és személygépjármű árokba csúszott. A közlekedési balesetek mellett veszélyt jelent az épületek tetejéről lezúduló jeges hó és leszakadó jégcsapok, valamint a megsérült tetőhéjazat. A katasztrófavédelem tűzoltó egységeit tegnap délutánig országosan 133 esetben riasztották műszaki mentéshez. A télies időjárás miatt továbbra is fokozott óvatosságra van szükség, csak az útviszonyoknak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad közlekedni, indulás előtt pedig tájékozódjunk az aktuális és a várható időjárási helyzetről – tájékoztatta lapunkat Takács Judit tű. hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!