Nyíregyháza hírei

2013.04.22. 11:41

Arany oklevelekkel tértek haza

Nyíregyháza - Balmazújvárosban bizonyíthatták a napokban ügyességüket és tudásukat a nyíregyházi Jonathán Gyermek, Ifjúsági és Tánc Közhasznú Egyesület mazsorettcsoportjai.

Nyíregyháza - Balmazújvárosban bizonyíthatták a napokban ügyességüket és tudásukat a nyíregyházi Jonathán Gyermek, Ifjúsági és Tánc Közhasznú Egyesület mazsorettcsoportjai. A hazai és a nyíregyházi versenyzők mellett jöttek a fesztiválra résztvevők még Debrecenből, Pétfürdőről, Hajdúnánásról, Hosszúpályiból, Nagyhegyesről. Az ilyen találkozók a szereplési lehetőség mellett arra is jók, hogy a fiatalok és az őket elkísérő szülők láthassák, hol tart a többi csapat. Az utóbbi évek versenyei arról árulkodnak, hogy egyre erősebb a mezőny, a legkisebb településekről érkező csapatok is magas színvonalú anyaggal rukkolnak ki.

A Magyar Fúvószenei és Mazsorettszövetség által rendezett balmazújvárosi versenyen szép sikert arattak a nyíregyházi táncosok, hiszen Dohos László, a MAFUSZ elnökének vezetésével a zsűri a felnőtt korcsoport produkcióját kiemelt arany oklevéllel, a II. korcsoport műsorát arany oklevéllel jutalmazta.

A zsűri az értékeléskor figyelembe vette azt is, hogyan hajtották végre a kötelező elemeket a táncosok. Ilyen kötelező elem volt például a felnőtt korcsoport számára, hogy míg a bot levegőben van, addig a táncosok egyszerre körbeforognak. A II. korcsoport versenyzőinek kötelező elemként háromszor is magasba kellett dobniuk egyszerre a botot. Hogy mindez jól sikerült a nyíregyháziaknak, jelzik az oklevelek. Mindezek mellett azonban a Jonathán egyesület táncosai hazahozhatták a legjobb koreográfia díját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!