Nyíregyháza hírei

2013.04.03. 10:56

Helló Nyíregyháza!: egynapos öndicsőítés

Nyíregyháza - A múlt hét csütörtöki városi közgyűlés kapcsán két témában (nagyrendezvények és tömegközlekedés) tartott sajtótájékoztatót az MSZP nyíregyházi szervezete.

Nyíregyháza - A múlt hét csütörtöki városi közgyűlés kapcsán két témában (nagyrendezvények és tömegközlekedés) tartott sajtótájékoztatót az MSZP nyíregyházi szervezete. Nagy László, a párt városi frakciójának vezetője a nagyrendezvények támogatásának kapcsán elmondta: a Nyírségi Ősz elhagyása szerintük elhibázott lépés, hiszen ez a rendezvény nemcsak a megyeszékhelyen élőket vonzotta, hanem a megye lakosságát is.

– A nagyrendezvények támogatására szánt 36 millió forint kevés a 2010 előtti időszak támogatási összegeinek viszonylatában – mondta Nagy László, aki hozzátette: a Helló Nyíregyháza! elnevezésű esemény nem más, mint a városvezetés egynapos öndicsőítése, amit meg lehetett volna a rendezni a megemelt Pr- és marketingkeretből. – Ez a rendezvény túl van értékelve, nem értjük, miért kell 7,5 milliót költeni rá. A Vidor fesztiválra ellenben kevés a 10 millió forint, ez a támogatási összeg hűen tükrözi, mennyire elkötelezett is a város a rendezvény felé – közölte a frakcióvezető.

Jeszenszki András a nyíregyházi tömegközlekedés átalakítása kapcsán elmondta: nonszensz az, hogy a helyi járatokat helyköziekkel akarják kiváltani, hiszen a helyi bérletek nem érvényesek a helyközi járatokra, ami így plusz kiadást jelent az utazóknak. – Az őszre elkészül a tömegközlekdés megreformálását tartalmazó programunk – mondta a frakcióvezető-helyettes, aki hozzátette: az utaslétszám az elmúlt években így is drasztikusan csökkent, ami szerinte folytatódni is fog a járatritkítások és vonalrövidítések révén.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!