Nyíregyháza hírei

2013.04.29. 09:01

Helyben és egészségesen

Nyíregyháza - Vásárlói közösség alakult, cél az, hogy minél többen vásároljanak egészséges élelmiszereket általuk ismert termelőktől.

Nyíregyháza - Vásárlói közösség alakult, cél az, hogy minél többen vásároljanak egészséges élelmiszereket általuk ismert termelőktől.

 A helyi kistermelők és tudatos vásárlók figyelmét hívják fel arra, hogy a 2013 februárjában alakult Nyíregyházi Kosár Közösség várja azon helyi kistermelők és jövőbeli vásárlók jelentkezését, akik szeretnének kapcsolódni az új típusú és szervezésű vásárlói együttműködéshez.

A Kosár Közösség független civil kezdeményezés, célja, hogy segítse a helyi termelők és fogyasztók közötti kapcsolatot, ezáltal növelje a helyben előállított élelmiszerek fogyasztását.

A helyi gazdaságot erősítik

– Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen vásároljanak egészséges élelmiszereket általuk ismert termelőktől, illetve hogy a vásárlással segítsük a helyben gazdálkodókat – tájékoztatta a Kelet-Magyarországot a szervező E-misszió Egyesület képviseletében Cselószki Tamás.

Minden helyben maradó forint a mi megélhetésünkhöz járul hozzá azzal – indokolta a kezdeményezést –, hogy az a nagymértékű összeg, melyet éves szinten élelmiszerre költünk, a helyi gazdaságba áramolva erősíti az itt élő emberek megélhetését.

Bizalom és felelősség

A Kosár Vásárlói Közösség a kölcsönös bizalmon és felelős gondolkodáson alapszik. Elkötelezettek vagyunk a környezettudatosság és az egészséges élelmiszer iránt, valamint fontosnak tartjuk, hogy mint közösség tegyünk a városunk élelmiszer önrendelkezése ügyében. Igyekszünk korrekt árakat kialakítani, melyek kedvezőek a vásárlók számára és tisztes megélhetést biztosítanak a termelőnek.

Önsegítő közösségeké a jövő

Olyan termelőket keresnek, akik nyitottak az új dolgokra, kisléptékű és minél környezetkímélőbb termelést folytatnak. Olyan vásárlók jelentkezését várják, akik tekintettel vannak a helyi gazdálkodók megélhetésére is, hajlandóak tudatosan, kissé előre tervezni fogyasztásukat, fontos számukra az egészséges élelmiszerek fogyasztása és szívesen vesznek részt önsegítő közösségek munkájában.

A Nyíregyházi Kosár Közösség vállalja, hogy kialakítja a termelő–fogyasztó kapcsolat lehetőségét, illetve önkéntesek bevonásával megszervezi a rendeléseket és a termékek átvételét. További részletekkel a Kosár Közösség által szervezett találkozókon szolgálnak.

A jelentkezőket a [email protected] címen várják, egyben kérik, hogy aki egyetért a célokkal, a felhívást osszák meg mindazokkal, akiket szintén érdekelhet. A felmerülő kérdésekre szívesen válaszol a Nyíregyházi Kosár Közösség csapatából Palicz Ildikó és Feczkó Gábor István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!