Nyíregyháza hírei

2013.04.26. 07:50

Jegyzet: Kátrányos helyzetű települések

Felszállt a fehér füst, a koncessziós pályázat nyertesei imába foglalhatják az ötletgazda nevét. Július elsejével 5415 dohánybolt nyílhat országszerte az első forduló eredményhirdetése után - Ladányi Tóth Lajos jegyzete. 

Felszállt a fehér füst, a koncessziós pályázat nyertesei imába foglalhatják az ötletgazda nevét. Július elsejével 5415 dohánybolt nyílhat országszerte az első forduló eredményhirdetése után - Ladányi Tóth Lajos jegyzete. 

Szívhatják a fogukat a most még regnáló, ám a húsosfazék közelébe sem férkőző cigiárusok – a megélhetésük erre alapozott terve füstbe ment, felszívódott.

A dohányreklámokkal átszőtt Forma-1 világából elkanyarodott Gyulay Zsolt lett a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki kajakra állítja: „A törvény alapvetése a fiatalkorúak védelme. Az új dohányboltokba 18 éven aluliak nem léphetnek be, illetve nem szolgálják ki őket”. Az össznépi versenyfutás közben nem feledendő tényező, hogy a füstképzés eme formája az egészség esküdt ellensége, pótcselekvés, tüdőterror, kátrányos időtöltés.

A fátyol fellebbenése óta fellángoltak a támadási felületre bukkanók ellenérzései. Szerintük a pályázatot kiírók a saját érdekkörüket részesítették előnyben, a szakmai múlt semmit nem nyomott a latba, az évtizedes tapasztalattal bíró trafikosok örökébe sok helyen a településen ismeretlen vállalkozók lépnek. Megasztáros, tévés időjós, válogatott sportoló is színesíti a palettát, a nagyobb halakat pedig dohánybáróknak, dohányklánoknak titulálja az ellenzék. „A dohánykoncessziós pályázat eredményében a kiírás szempontrendszere érvényesült” – reagált a füstölgőknek az illetékes minisztérium.

Bő két hónap múlva egy új világ köszönt a pöfékelőkre. Lehet fújni a pályázatra, vagy éppen nagy ívben eregetni, immár tény: a 20 évre szóló jogosultságok elkeltek. A puding próbája az evés, a cigarettázásé a szívás. Határokat feszegető, lebilincselő élményt lehet belecsempészni a nikotinrúdtáncba. Szájjal, tüdővel, gyomorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!