Nyíregyháza hírei

2013.04.18. 16:23

MSZP-sajtótájékoztató: Az egymillió új munkahely az ígéret szintjén marad

Nyíregyháza -  „A kormány azt ígérte 2010-ben, hogy 10 éven belül egymillió új munkahelyet teremt. Ehhez képest jelenleg 300 ezer betöltetlen állás van Magyarországon” – kezdte csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóját Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke.

Nyíregyháza -  „A kormány azt ígérte 2010-ben, hogy 10 éven belül egymillió új munkahelyet teremt. Ehhez képest jelenleg 300 ezer betöltetlen állás van Magyarországon” – kezdte csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóját Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke. „A Központi Statisztikai Hivatal adatai tények: 2012. december és 2013. február között 3 millió 786 ezer foglalkoztatott volt az országban, ami kevesebb, mint a kormányváltás után mért első negyedév hasonló adata. A munkanélküliségi ráta pedig ugyanezen időszak alatt 10,9 százalékról 11,7 százalékra nőtt, miközben csökkent a foglalkoztatottság. Jelenleg közel 500 ezren dolgoznak külföldön, vagyis a foglalkoztatás terén nem hogy semmi előrelépés nem történt, rosszabbodott a helyzet – 300-350 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint akár a pénzügyi világválság, akár a kormányváltás előtt”.

Gúr Nándor szóba hozta a rezsicsökkentést is: „Természetesen támogatjuk a rezsicsökkentést, de a Fidesz-féle forma igazságtalan, mert lényegesen jobban kedvez a gazdagabbaknak, ahelyett, hogy ott segítene, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az MSZP az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentését szorgalmazza, amitől jóval többet spórolnának meg az emberek”.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!