Nyíregyháza hírei

2013.05.30. 14:52

A szalonnasütés témája a sport legyen!

Nyíregyháza - Sporttudományi kongresszust tartanak a a hét végén a Nyíregyházi Főiskolán.

Nyíregyháza - Sporttudományi kongresszust tartanak a a hét végén a Nyíregyházi Főiskolán.

Országos Sporttudományi Kongresszus házigazdája a Nyíregyházi Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézete. A csütörtöktől vasárnapig (vagyis május 30. és június 1. között) tartó eseményre elismertségét jelzi, hogy 160 fő regisztrált, és hetven előadás szerepel a programban, melyeken – mások mellett – angol és amerikai szakember áll a pódiumra. Mindeközben egészségügyi méréseket, szakkönyv kiállítást, illetve vásárt, termék- és műszer bemutatót tartsanak az intézmény területén.

A rendezvényt bevezető sajtótájékoztatón dr. Jánosi Zoltán, a főiskola rektora oldalán – többek közt – Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke is képviseltette magát. A szervezet a hazai sporttudományos tevékenység koordinálását és támogatását, fejlesztésének menedzselését, a tudományos eredmények elméleti, valamint gyakorlati hasznosításának elősegítését, 2012-től pedig a Magyar Olimpiai Bizottság megbízása és költségvetési támogatása keretében, támogatási szerződés alapján látja el.

Tóth Miklós szerint egyik legfőbb céljuk, a sportos életmód „visszacsempészése” a mindennapi életbe. Szomorú ugyanis, hogy kis hazánk jó néhány klasszis versenyzővel büszkélkedhet, mindazonáltal nincs igazán sportkultúra. Olyan országot szeretne, ahol a hétfő esti szalonnasütésen sikk lenne arról beszélni, a hét végén mennyit futottak, ne adj isten sétáltak a haveri kör tagjai.

Annál is inkább, mivel a rendszeresen mozgás az egészség megőrzésének egyik legideálisabb módja – már csak ezért is érdemes rászánni az időt.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!