Nyíregyháza hírei

2013.05.20. 16:37

Életben van az emésztőgödörből kimentett újszülött

Besenyőd - Besenyődi lakásában adott életet gyermekének egy 17 éves nő vasárnap kora este. A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatal nő terhességét követően a ház udvarán található mellékhelyiségben szült.

Besenyőd - Besenyődi lakásában adott életet gyermekének egy 17 éves nő vasárnap kora este. A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatal nő terhességét követően a ház udvarán található mellékhelyiségben szült. A szülés során az újszülött az emésztő gödörbe esett, majd a nő élettársa a babát kisegítette és értesítette a mentőket. A csecsemő jelenleg kielégítő állapotban van. A rendőrök a 17 éves lányt gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondta, hogy mivel korábban született gyermekét sem nevelheti mert elvették tőle, úgy döntött, sorsára hagyja az újszülött csecsemőt.

A településen sokan ismerik, de ritkán látták a párost, akik a távolabb fekvő, egykori tsz. telep őrzését végzik. Abban a mérlegházban élnek, ami igazából alkalmatlan egy gyermek nevelésére, ezért feltehetően a most született kicsit sem tarthatja meg a páros. B. úr nem járult hozzá, hogy róla kép készüljön, de elmondta, ő kint dolgozott, amikor a párja a wc-n rosszul lett, úgy ment és segített nekik. Azt nem tudták, hogy a lány terhes, ezért meglepődött, de van telefonja, így rögtön tudta hívni a mentőket. Eddig nem volt módja meglátogatni a kicsit és az édesanyát, de amint munkája engedi, megy hozzájuk.

Tisza Bertalan a település központjában él, ismeri a lány családját, elmondta: az édesanya három gyermeket szült, két lányt és egy fiút. Közülük az egyik lány él itt, a másik a telepen él az 59 éves férfival.

Az egyik helyi italboltban azt még elmondták: úgy tudni, korábban a másik lány élt a tsz. telepen B. úrral, de miután nem főzött, nem sokat dolgozott, őt elküldte onnan, azt követően ment oda lakni a másik lány, aki most váratlanul megszülte a kicsit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!