Nyíregyháza hírei

2013.05.29. 14:04

Hangverseny az ifjú tehetségeknek

Nyíregyháza -  A tavaly másodízben megrendezett nagy sikerű koncert folytatása lesz az Ifjú tehetségek hangversenye a Szabolcsi Szimfonikus Zenekarral.

Nyíregyháza -  A tavaly másodízben megrendezett nagy sikerű koncert folytatása lesz az Ifjú tehetségek hangversenye a Szabolcsi Szimfonikus Zenekarral. Mindez szombaton 18 órakor kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskolában. Az ötletgazdák, vagyis a zenekar és a Vikár Sándor Zeneiskola AMI ezzel a hangversennyel akarják kifejezni, láttatni, hallatni azt a fontos törekvésüket, mely a zenei tehetséggondozásról, a tehetségek felismeréséről és támogatásáról szól. A közös kezdeményezés apropója, a megye és Nyíregyháza fiatal zenészeinek patronálása valamint bemutatása.

A Szabolcsi Szimfonikus Zenekar tagjai mindannyian zenetanárok, akik napi kapcsolatban vannak zeneiskolás gyerekekkel, és emiatt kiemelkedő fontosságú számukra a zenei tehetségek felkarolása, segítése. Ezzel a kezdeményezéssel az volt a céljuk, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon a zeneiskolákban folyó magas színvonalú munka.

A Vikár Sándor Zeneiskola, mint Akkreditált Tehetségpont és megyei bázisintézmény nagy örömmel fogadta az ötletet, amelynek keretében a zenekar felajánlása révén a zeneiskola legtehetségesebb tanulói egyedülálló lehetőséget kapnak egy reprezentatív hangversenyen való szereplésre, ahol szólistaként a világjáró művészekhez hasonlóan nagyzenekar közreműködésével mutathatják be tudásukat.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!