Nyíregyháza hírei

2013.05.10. 10:20

Isztambulban ropta a Lókötő

A Nyírség Táncegyüttes utánpótlás csoportjaként működő Lókötő Táncegyüttes április 20-tól 25-ig Törökország fővárosában, Isztambulban vendégszerepelt a 3. Nemzetközi Gyermek Népművészeti Fesztiválon.

A Nyírség Táncegyüttes utánpótlás csoportjaként működő Lókötő Táncegyüttes április 20-tól 25-ig Törökország fővárosában, Isztambulban vendégszerepelt a 3. Nemzetközi Gyermek Népművészeti Fesztiválon. A Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézmény és a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola 30 táncos tanulója képviselte Magyarországot a 10 nemzet, és több mint 300 néptáncos gyermek részvételével rendezett eseményen. A nyíregyházi néptáncosok felléptek az őket fogadó Mimar Sinan Magániskolában, és megnézhettek egy lenyűgöző előadást az iskola planetáriumában.

Névre szóló ajándékot kaptak Büyükcekmece városrész polgármesterétől, majd jót mulattak a fesztiválon részt vevő táncosoknak rendezett Piros Fehér Bálban. A török gyermeknapon rendezett utcai felvonulás után az Atatürk Kulturális Központban bemutatott műsorukat megnézte az isztambuli magyar konzul, Kiss Gábor is. Az élményekben gazdag fesztivál végén Isztambul nevezetességeivel ismerkedtek meg a táncos gyerekek, akik jártak a MiniaTürkben, a Dolmabahcéban, a Kék Mecsetben, a Boszporusz-hídnál és természetesen a Nagy Bazárban is. Az együttes vezetői: Grexáné Nagy Enikő, Sipos Eszter és Ugyan Attila, a Nyírség Táncegyüttes táncosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!