Nyíregyháza hírei

2013.05.12. 11:36

Jól tanul és jól is sportol a három kodályos lány

Nyíregyháza - Fehér Luca, Garai Georgina és Takács Tamara is átvehette a diáksportolók rangos elismerését.

Nyíregyháza - Fehér Luca, Garai Georgina és Takács Tamara is átvehette a diáksportolók rangos elismerését.

Az országosan kiosztott mintegy harminc Jó tanuló, jó sportoló minisztériumi kitüntetésből három is a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában ért célba, jelezve, hogy a duatlanos-, triatlanos-, mezeifutó- és úszóműhelyben minden téren kiemelkedő munkát végez diák és pedagógus egyaránt.

A nemrégiben az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott ünnepségen a 2011/2012-es tanévben elért eredmények alapján a kodályosok közül az iskola jelenlegi nyolcadikos diákjai Takács Tamara és Fehér Luca, valamint az azóta már a Krúdy Gyula Gimnáziumban kilencedik évfolyamos Garai Georgina részesült a rangos elismerésben. Tamara és Gerorgina nemcsak a diáksport terén alkottak maradandót, hanem a Triaktív SE igazolt sportolójaként egyesületi színekben is remekelnek triatlonban és duatlonban, mindketten aranyjelvényes sportolók és tagjai a Héraklész bajnokprogramnak. Ami pedig Lucát illeti, ő a diákolimpiákon több sportágban is dobogóra állhatott a finálékat követően: duatlonban csapat arany-, egyéniben pedig ezüstérmesnek vallhatja magát, és tagja volt a Kodály-iskola 4x50 méteres gyorsváltóban bajnok úszócsapatának is. A három lány egyazon csapatban szerzett diákolimpiai bajnoki címet mezei futásban is.

Az elért eredmények hatalmas kitartásra utalnak, de nemcsak őket, hanem testnevelőiket, edzőiket is dicsérik. Iskolai szinten Kisgáti Istvánné és Juharos Gábor testnevelők hozzák őket formába, míg a Triaktív SE-ben Kovács Rita és Kovács Zoltán felügyelik a jó tanuk és jó sportolók szakmai munkáját.

képalá: Simicskó István sportért felelős államtitkár (balra) mellett Takács Tamara, Balog Zoltán miniszter jobbján Garai Georgina – Fehér Luca nem tudott résztvenni a díjátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!