Nyíregyháza hírei

2013.05.12. 10:51

Két 17 éves rabolt ki egy 15 éves fiút - Rendőrségi hírek Szabolcsból

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 11-én történt rendőri intézkedések összefoglalója.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 11-én történt rendőri intézkedések összefoglalója.

Kirabolták a 15 éves fiút

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást két 17 éves, valamint egy 16 éves hodászi fiú ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a három fiatal 2013. május 9-én délben, egy Biri belterületén lévő buszmegállóban kezdeményezett beszélgetést egy 15 éves fehérgyarmati fiúval. Az ismerkedés során a sértettet rávették arra, hogy az ujján lévő aranygyűrűjét lehúzza, és megmutassa nekik. Ekkor az egyik gyanúsított a gyűrűt elvette, átadta egyik társának, majd tovább várakoztak a buszmegállóban. A sértett a busz megérkezéséig többször kérte, hogy adják vissza a gyűrűt, amit a gyanúsítottak megelégeltek, ezért többször megütötték, és megfenyegették, ha értesíti a rendőrséget megölik a családját.

A rendőrségre 2013. május 11-én tettek bejelentést az ügyről. Ezt követően a nagykállói rendőrök azonnal, nagy erőkkel megkezdték a három ismeretlen elkövető felkutatását, melynek eredményeképpen még aznap este elfogták a három hodászi fiatalt. A rendőrök a gyanúsítottakat a rendőrőrsre előállították, őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Verekedtek a presszóban

A Nyírbátori Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást O. Ferenc 47 éves és P. Rita 27 éves ópályi lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított, 2013. május 11-én délután egy ópályi presszóban előzetes szóváltást követően összeverekedett, melynek során kölcsönösen bántalmazták egymást. Miután a verekedésről bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, a helyi körzeti megbízottak azonnal a helyszínre mentek, a jogsértő cselekményt megszakították, a verekedőket elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Ordítozott az utcán - őrizetbe vették

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrse garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást V. Zsolt 36 éves gávavencsellői lakos ellen. A férfi 2013. május 11-én kora este egyik ismerőse gávavencsellői háza előtt ordítozott, az ott lakó 55 éves férfit szidalmazta, és megöléssel fenyegette. Az ibrányi rendőrök a garázda férfit a helyszínen elfogták, a rendőrőrsre előállították, szabálysértési őrizetbe vették és 72 órán belül bíróság elé állítják.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!