Nyíregyháza hírei

2013.05.29. 15:38

Lubickolhatnak a programokban a sóstói látogatók

Nyíregyháza - Csobbanás közeli volt az élmény. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója stílszerűen a Parkfürdő termál részlegénél, a Pool Bár és a frissen készített kőkanapé mellett csöpögtetett információkat a szombati nyitás előtt. Kiderült, hogy van ok a derűre, tárt karokkal várják a pihenni, ellazulni, feltöltődni vágyókat.

Nyíregyháza - Csobbanás közeli volt az élmény. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója stílszerűen a Parkfürdő termál részlegénél, a Pool Bár és a frissen készített kőkanapé mellett csöpögtetett információkat a szombati nyitás előtt. Kiderült, hogy van ok a derűre, tárt karokkal várják a pihenni, ellazulni, feltöltődni vágyókat.– Június elsején nyit a Parkfürdő, két héttel később pedig a Fürdőház. Az elhúzódó fagyos, havas időjárás miatt másfél hónapra szűkült le az az időszak, ami alatt sikerült hatékonyan felkészíteni a 8 hektáros területet a látogatók fogadására. A munka dandárját az üzembiztonsági, karbantartási teendők jelentették, a medencék burkolatjavításával, a gépészeti munkálatokkal, a parkrendezéssel, a klórtározók átalakításával, a kapcsolószekrények felülvizsgálatával, az informatikai fejlesztéssel sikerült elkészülni időre. A májusi eső aranyat ért számunkra is, így tetszetős pázsit és 105 új facsemete fogadja majd vendégeinket – nyugtázta dr. Podlovics Roland.

A látogatói létszám emelkedő tendenciát mutat: 2010-ben 400 ezer, rá egy évre 475 ezer, tavaly pedig 488 ezer vendéget regisztráltak. Bíznak benne, hogy ebben az évben kegyes lesz hozzájuk az időjárás. Még az idén gyógyhellyé nyilváníthatják Sóstógyógyfürdőt, miután a cím elnyerésére pályázó Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. már megkapta valamennyi szakhatóság hozzájárulását.

A programok között szerepel a Sóstó Feszt 2013, az úszó alkalmatlanságok tréfás vetélkedője, a tóparti bográcsparty, a jet-ski országos bajnokság második futama, a bokszgála, a senior úszók dr. Varga István-emlékversenye, a Coca-Cola strandparty, a sóstói sörfesztivál, a strandfoci-bajnokság.

KM–LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!