Nyíregyháza hírei

2013.05.02. 10:13

Nincs alkudozás, fix a bírság összege

Fix tarifák érvényesek bizonyos szabálysértések esetén április közepétől, a rendőrrel tehát nem lehet alkudozni. A helyszínen harmincezer, szabálysértési eljárásban hetvenezer forintos bírságra számíthat az, aki kézben tartott mobillal telefonál.

Fix tarifák érvényesek bizonyos szabálysértések esetén április közepétől, a rendőrrel tehát nem lehet alkudozni. A helyszínen harmincezer, szabálysértési eljárásban hetvenezer forintos bírságra számíthat az, aki kézben tartott mobillal telefonál. Hasonló büntetés jár a gépjárművel vagy segédmotorral behajtani tilos tábla jelzésének figyelmen kívül hagyása, valamint az elsőbbségre vagy előzésre vonatkozó szabályok és a jobbra tartási vagy irányjelzési kötelezettség megszegése, a záróvonal átlépése, a gyerekülés vagy bukósisak használatának elmulasztása miatt is. Az intézkedés céljáról, az eddigi tapasztalatokról kérdezzük a rendőrséget. Sofőröket is megkérdezünk arról, mennyire visszatartó erő a bírságok emelkedő összege.

A további részletek hamarosan a SZON-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!