Nyíregyháza hírei

2013.06.19. 14:55

A rehabilitáció új lehetőségei

A nagykállói szakkórházban 580, a nyíregyházi Jósában 530 millió forint fordítható az ellátás fejlesztésére.

A nagykállói szakkórházban 580, a nyíregyházi Jósában 530 millió forint fordítható az ellátás fejlesztésére. Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk több mint 4 milliárd forintos forrásból fejlesztik a rehabilitációs szolgáltatásokat az Észak-alföldi Régióban (6 konzorciumi tag, 8 helyszín). Több intézmény megújul Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

– Az forrás negyedét két tagkórházunkban fordíthatjuk a rehabilitációs ellátás feltételeinek javítására – mondta Mangol Csilla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. A szakterület sem véletlen. Mint a főigazgató elmondta, a demográfia vizsgálatok szerint a megyét az elöregedés jellemzi, 2020-2025-re népesség jelentős százalékát az idős emberek adják majd, akiknek krónikus, illetve rehabilitációs ellátásra lesz szükségük.

– Ehhez igazodik a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórházban és a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban az összesen több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztés – folytatta Mangol Csilla, mely nemcsak új épületek építését, hanem új szolgáltatások bevezetését, az eszközpark bővítését, hanem a munkahelyi körülmények javítását is szolgálják.

További részletek a holnapi Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!