Nyíregyháza hírei

2013.06.13. 14:27

Állást kerestek és kínáltak

Nyíregyháza - Első alkalommal rendeztek állásbörzét hazánkban a megváltozott munkaképességű embereknek.

Nyíregyháza - Első alkalommal rendeztek állásbörzét hazánkban a megváltozott munkaképességű embereknek.

Hazánkban még sohasem rendeztek állásbörzét megváltozott munkaképességű személyeknek. Ez az állítás azonban csak csütörtökig volt igaz, ugyanis Nyíregyházán az Esély Centrumban lehetőséget kaptak arra a fogyatékkal élő munkavállalók és a munkalehetőségeket kínáló cégek, hogy közvetlenül, kötetlen formában találkozhassanak.

Az első alkalommal megrendezett speciális állásbörzén egy tucatnyi munkaadó közel ezer munkakört kínált fel. Az ajánlatok azt mutatták, hogy jelentős számban megnőtt a szakképzettséget vagy gyakorlatot igénylő munkakörök száma, sőt felsőfokú végzettséggel, nyelvtudással rendelkezőknek is kínáltak álláslehetőséget. Ugyanakkor jelentősen csökkent a szakképzettséget nem igénylő munkalehetőségek száma.

Az Oroson élő Bacskai Edit az édesapjával érkezett az állásbörzére, mert járáskor fontos számára egy biztos támasz.

– Egy szállítási cégnél dolgoztam 12 éven keresztül pénzügyi ügyintézőként, de a cég csődbe ment, s tavaly októbere óta nem tudok elhelyezkedni – meséli Edit, aki születése óta mozgásszervi beteg, 67 százalékos rokkant. – Erre az állásbörzére azért jöttem el, hátha találok egy megfelelő munkalehetőséget.

A további részletek a pénteki Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!