Nyíregyháza hírei

2013.06.04. 16:02

Film, népmese, operett és zenés játék is belefér a szabadtéri nyárba

Nyíregyháza - Péntekenként nosztalgia kertmozivá alakul át a nyíregyházi szabadtéri színpad, ahol a szombat délután a gyerekeké, a szombat este pedig a könnyed szórakozásé lesz a most pénteken induló Szabadtéri Nyár 2013 idejére.

Nyíregyháza - Péntekenként nosztalgia kertmozivá alakul át a nyíregyházi szabadtéri színpad, ahol a szombat délután a gyerekeké, a szombat este pedig a könnyed szórakozásé lesz a most pénteken induló Szabadtéri Nyár 2013 idejére. A rendezvénysorozat kapcsán tartott sajtótájékoztatón Batizi Tamás, a nyíregyházi polgármesteri hivatal kabinetvezetője elmondta: szerették volna a lehető legtöbb városlakót bevonni a programokba, melyek legnagyobb része ennek megfelelően jelképes összegért, 100 forintért vehető igénybe.

A színpad környékét a NYÍRVV Kft. munkatársai rendbe tették, kicserélték az elkorhadt deszkákat, muskátlikat ültettek, virágágyásokat alakítottak ki azért, hogy a programokra látogatókat a lehető legszebb környezet fogadja. – Azt szeretnénk, ha a szabadtéri nyár fölvezetné a VIDOR Fesztivált – mondta dr. Tasnádi Csaba, a sorozatot szervező Móricz Zsigmond Színház igazgató-főrendezője, és hozzátette: az anyagi lehetőségeket és a szakmai színvonalat szinkronba hozva filmvetítésekkel, gyerekelőadásokkal és színházi darabokkal várják az érdeklődőket.

– Augusztus 17-éig péntek esténként tíz, a VIDOR-on már sikert aratott filmet láthat a közönség, szombaton délutánonként a gyerekeket és a családokat várjuk bábjátékokkal, zenés népmesékkel, vásári játékokkal, de zenés játékok, operett és MÁZS-koncert is színesíti a nyári estéket – mondta. A filmeket és a gyerekdarabokat 100 forintért nézhetik meg az érdeklődők, a színházi előadások – Fekete Péter, Cigányprímás, Maga lesz a férjem – átlagosan 1900 forintba kerülnek. Az első előadás a színház sikerdarabja, a Fekete Péter, melyet pénteken és szombaton láthat a nagyérdemű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!