Nyíregyháza hírei

2013.06.26. 18:18

Meggyközelben a távol-keletiek

Nyíregyháza - Élénken érdeklődnek az újfehértói fürtös meggy után is a japán gyógyszergyártó cég képviselői.

Nyíregyháza - Élénken érdeklődnek az újfehértói fürtös meggy után is a japán gyógyszergyártó cég képviselői.Mozgalmas napokat élnek át Szabolcs-Szatmár-Beregben a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártójának képviselői. A japán Otsuka céget reprezentálók hétfőn még a Corvinus Egyetemen hallgattak előadásokat, kedden pedig már a megyeházán fogadta őket Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. A távol-keleti vendégek élénken érdeklődnek az újfehértói fürtös meggy iránt, ugyanis a cég növényi kivonatokra alapozva gyógyhatású készítményeket, élelmiszer-kiegészítőket állít elő. Nyírtasson és Ramocsaházán testközelből győződhettek meg a meggy feldolgozásáról, ahol magvas gondolatokat osztottak meg velük.

A nap folyamán ellátogattak a Nyíregyházi Főiskolára is, ahol egy mini termékbemutatói részesei lehettek, többek között diót is kóstolhattak. Évente 30 ezer tonna diót importál Japán, ám jelenleg ebből egy grammot sem Magyarországról. A laboratóriumi programban molekuláris szinten ismerkedhettek meg a kutatási eredményekkel, természetesen ezúttal is a meggy volt a terítéken.

– Roppant fogékonyak és érdeklődőek voltak, látszott, hogy minden apró részletre kíváncsiak – említette dr. Jekő József, az Agrár és Molekuláris Kutató és Szolgáltató Intézet vezetője. Délután még a Debreceni Egyetem vendégszeretetét is élvezhették a japán vendégek, akiknek a szakmai tanulmányútja csütörtökön folytatódik.

KM–LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!