Nyíregyháza hírei

2013.06.12. 15:48

Megújul és kibővül a Sóstóhegyi óvoda

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Eszterlánc Északi óvoda Nyitnikék tagintézménye felújításának és bővítésének összköltsége 125 millió forint. A beruházást 95 százalékos támogatással valósítja meg a város.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Eszterlánc Északi óvoda Nyitnikék tagintézménye felújításának és bővítésének összköltsége 125 millió forint. A beruházást 95 százalékos támogatással valósítja meg a város.A szerdai napon dr. Kovács Ferenc meglátogatta az építkezést, ami 118.789.182 forint támogatással halad. A projekt előzménye az, hogy jövő évtől 3 éves kortól kötelező lesz óvodába íratni a gyermekeket, ami az ellátórendszerre lényegesen nagyobb terhet ró. Sóstóhegyen ezt úgy oldják meg, hogy a meglévő épülethez egy másik szárnyat toldanak. A földszinten tornaszoba, sportszertár, személyzeti mosdó lesz, és egy új lépcsőházat is kialakítanak. Az akadálymentesítés szem előtt tartásával a földszinten lesz a logopédiai foglalkoztató, orvosi és elkülönítő szoba, valamint a vezetői iroda. Hőszigeteléssel teszik hatékonyabbá az üzemeltetést, és kicserélik a nyílászárókat is.

Az átadás ütemezése alapján a kivitelezés vége augusztus 31-re várható. A munkálatok nem zavarták a kicsik foglalkoztatását, akik úgy tudjuk, rendkívüli érdeklődéssel nézték az ablakból a munkálatokat. Csütörtökön mennek utoljára oviba, majd egy nevelés nélküli nap következik. Ekkor összepakolják az óvoda eszközeit, mert szombattól a kivitelezőké a régi épület is. Aki kérte a gyermeke elhelyezését, a kivitelezés végéig az Állomás utcai épületbe viheti, ahol ott lesznek a dadák, és az óvónők is. A szerdai bejáráson 40 százalékos, azaz szerkezetkész állapotban volt az új szárny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!