Nyíregyháza hírei

2013.06.05. 14:56

Verseskötettel segíti Fanni gyógyulását Mészáros László

Egy internetes olvasmány alapján ismerte meg egy súlyos betegséggel küszködő lány sorsát egy berkeszi család feje. Mészáros László betegsége, és műtétei előtt zenéléssel szerezte meg a betevőt, azóta a versek világában találta új útra.

Egy internetes olvasmány alapján ismerte meg egy súlyos betegséggel küszködő lány sorsát egy berkeszi család feje. Mészáros László betegsége, és műtétei előtt zenéléssel szerezte meg a betevőt, azóta a versek világában találta új útra. Második kötetéhez is a mentora dr. Nagy István Attila írt előszót. Ennek a kötetnek sajátos sorsot szánt az író.

László úgy döntött, hogy a saját jutalékáról lemond, és azt Hozleiter Fanni gyógyulására adja oda. Ezzel szeretné a művészettel foglalkozó kortársakat arra inspirálni, hogy támogassák az ötletét, és járuljanak hozzá, hogy a Fanni életét megkönnyítő őssejt kezelést elvégezhessék a kínai orvosok. Ha minden megyében csak egy követőre talál, akkor a szükséges pénz fele összegyűlhet.

Amikor ötletét elmondta a kiadónak, akkor derült ki, hogy a kiadó már kereste, de nem találta a kapcsolatot Fannival, így lehet, hogy Mészáros László ötlete elindított valamit. A káprázat kegyei – című kötet egyik verse: Viselős pillanat – Fanniról szól, Lászlót ebben a karitatív tevékenységében felesége is támogatja. Ha egy zenész az első 10-20 eladott CD árát, egy színház az első két sor bevételét adná össze, Hozleiter Fanni életében nem csak a holnap reggeli ébredés lehetne az elérhető életcélja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!