Nyíregyháza hírei

2013.07.31. 07:20

Jegyzet: Határeset – elfogadjuk?

<em>Ahogy az megjósolható volt, a trafikosítás és az áremelések következményeként megszaporodott a cigarettacsempészet és -árusítás hazánkban. Nemrégiben maga a NAV rendészeti osztályvezetője ismerte el, hogy megyénkben több csempészhálózat is működik, és voltaképpen szélmalomharcot vívnak, hiszen ha egy bandát lebuktatnak, rögtön másik lép helyére.</em> Palicz István jegyzete.

Ahogy az megjósolható volt, a trafikosítás és az áremelések következményeként megszaporodott a cigarettacsempészet és -árusítás hazánkban. Nemrégiben maga a NAV rendészeti osztályvezetője ismerte el, hogy megyénkben több csempészhálózat is működik, és voltaképpen szélmalomharcot vívnak, hiszen ha egy bandát lebuktatnak, rögtön másik lép helyére. Palicz István jegyzete.

Ha a kormány valóban komolyan gondolná, hogy felszámolja, de legalábbis megfékezi az illegális dohánybizniszt (amiben a nemzeti boltokhoz hasonlóan szintén nagy dohány van), a gyökerénél, vagyis a határon fojtaná el a problémát, a „füstös” kamionokat és vagonokat hazánkba irányító, illetve engedő nagy halakra vadászna! Igen, időről időre lefülelnek egy-egy tekintélyes szállítmányt, kielégítve a sajtó és a törvénytisztelő lakosság várakozásait, mégis, manapság csak az nem jut olcsó(bb) ukrán zárjegyes füstölnivalóhoz, aki nem akar.

Jól mutatnak a mikrobuszok, teherautók rejtett zugaiból előkerült csempészáruk a NAV-os diadaljelentések mellé csatolt fotókon, de azt sosem látni, hallani, hogy elszámoltatták, kirúgták, letartóztatták volna azt az egyenruhás garnitúrát határon innen vagy túl, akik szemet hunyva asszisztáltak a csempészmaffia sikeréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!