Nyíregyháza hírei

2013.07.01. 07:46

Megkérdeztük: Önnek mi a véleménye az iskolai közösségi szolgálatról?

Nyíregyháza - Szűcs Gábor szerint a szolgálat hasznos és teljesíthető. – Ki-ki az érdeklődési területén keressen közhasznú munkalehetőséget, akkor élményt, nem pedig terhet jelent majd ez a kötelezettség!

Nyíregyháza - Szűcs Gábor szerint a szolgálat hasznos és teljesíthető. – Ki-ki az érdeklődési területén keressen közhasznú munkalehetőséget, akkor élményt, nem pedig terhet jelent majd ez a kötelezettség!

A munka világában szerzett tapasztalatok legalább olyan fontosak, mint a lexikális tudás!

Balogh András (Nyírmihálydi): – Valljuk be őszintén, az előírt 50 órás közösségi szolgálat 4 év alatt könnyen teljesíthető. Engem a rendvédelem érdekel, szívesen dolgozom a polgárőrség kötelékében – mondta a Biriben tanuló, Nyírmihálydiban élő középiskolás.

Bódi Sándor így válaszolt: – Én már kinőttem az iskolapadból, de jó ötletnek tartom az érettségi feltételeként szabott „diák közmunkát”. Fontos, hogy a tizenévesek ne csak a könyveket bújják, hanem belekóstoljanak az önkéntes munka világába is!

A kisvárdai Ádám Regina kifejezetten sajnálja, hogy rá még nem vonatkozott ez a rendelkezés. – A közösségi szolgálattal mindenki csak nyer, és valóban tanulságos lehet a középiskolások számára. A fejenkénti 50 óra alapvetően nem tűnik soknak, de ha beszorozzuk az érintett középiskolások számával, már tekintélyes teljesítményt kapunk!

A 9. évfolyamos Balogh Barbara és osztálytársai a demecseri tűzoltóságnál teljesítik a kötelező közösségi szolgálat egy részét. – 17 órát tudtunk le eddig, sokat tanultunk az életmentő szakemberektől. Köszönjük!

Titiné Mariann szerint választhatóvá, nem pedig kötelezővé kellene tenni a diákok számára a közösségi szolgálatot. – Az alapötlet egyébként jó, és a teljesítményelvárás sem irreális – mondta.

- KM-PI -

Szűcs Gábor: A szolgálat hasznos és teljesíthető.

Balogh András: 50 óra 4 év alatt? Semmi probléma!

Bódi Sándor: Legalább belekóstolnak a közösségi munka világába.

Ádám Regina: Fejenként nem sok, se összességében igen!

Balogh Barbara: 17 órát „szolgáltunk” már a demecseri tűzoltóságnál.

Titiné Mariann: Meg kellene hagyni a fiatalok döntési szabadságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!