Nyíregyháza hírei

2013.07.25. 11:23

Százmilliókba kerül a koros távhővezetékek cseréje Nyíregyházán

Nyíregyháza - Több kritikus vezetékszakasz újul meg a fűtési szezon kezdetéig a város 8-10 pontján.

Nyíregyháza - Több kritikus vezetékszakasz újul meg a fűtési szezon kezdetéig a város 8-10 pontján. Egy távfűtési vezetékcsere akut bontási helyszínén, a Toldi és a Madách utca kereszteződésénél hirdetett sajtótájékoztatót csütörtökön a Nyíregyházi Távhőszolgáltató Kft., ahol Arday Balázs ügyvezető igazgató a megyeszékhely távfűtési rendszerének hálózati és gerincvezeték-felújítása, rekonstrukciója kapcsán elmondta: komoly problémát okoz a szolgáltatónak Nyíregyházán a 46 km hosszú elöregedett távhővezeték meghibásodása, a 30-40 éves csövek cseréjére éppen ezért közel 400 millió forintot fordít a Nyírtávhő Kft. a fűtési szezon kezdetéig. Korábban jóval kevesebb forrásból, jóformán csak „tűzoltó munkára” futotta, a tervszerűség helyett a hibaelhárítás kényszere diktált.

– Jelenleg is több helyen zajlanak városban a munkálatok, de a kritikus szakasz, a gerincvezeték cseréje csak most következik. A szakembereink folyamatosan egyeztetnek a városvezetéssel és a helyi közlekedési céggel a forgalomelterelés és a forgalmi rend változások megoldása érdekében. A munkálatokat több helyszínen végezzük egyszerre. Augusztus 2-án kezdjük a Búza tér, a Rákóczi út és az Erdő sor mentén haladó gerincvezeték cseréjét, valamint a Család utcán található kritikus szakaszok javítását.

Az iskolák közelében az őszi tanévkezdésre várhatóan befejezik a munkálatokat a kivitelezők. Az örökösföldi városrészen a Fazekas János téri vezetékek cseréje, hálózati javítása történik meg, ugyanakkor az Ungvár sétány és az Árok utcán is találkozhatnak majd dolgos munkásokkal a lakosok és a közlekedők, akiktől kellő türelmet és megértést kérünk a szükséges rekonstrukciók befejezéséig – mondta az ügyvezető igazgató.

Arday Balázs hozzátette: a szakemberek pontos ütem- és forgalomtechnikai terv szerint dolgoznak, az érintett utcákban a melegvíz-szolgáltatás szüneteltetésére is számítani lehet, a szolgáltató azonban időben tájékoztatja majd erről a fogyasztókat. Észrevételt, bejelentést a Nyírtávhő műszaki diszpécser szolgálatán keresztül (42/451-644) tehetnek a városlakók.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!