Nyíregyháza hírei

2013.07.04. 11:22

Távol-keleti turnéra indul a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar

Nyíregyháza, 2013. július 4., csütörtök (MTI) - Hongkong, Kína és Tajvan érintésével távol-keleti koncertkörútra indul július közepén a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar.

Nyíregyháza, 2013. július 4., csütörtök (MTI) - Hongkong, Kína és Tajvan érintésével távol-keleti koncertkörútra indul július közepén a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar.

A Cantemus Kórus legrégebben alakult, legnagyobb sikereket arató gyermekcsapata a vegyeskar korábbi sikeres szereplései alapján kapott meghívást a szervezőktől - közölte Szilágyi Szilárd, a Cantemus Kórus sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

A meghívás a nagyszabású koncertsorozatra részben a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválnak, részben a Cantemus Vegyeskar két évvel ezelőtti sikeres útjának köszönhető. A július 13-tól augusztus 1-ig tartó turné programja várhatóan sűrű lesz a gyermekkar számára, számos koncert, mesterkurzus vár a 42 gyerekből álló kórusra.

A koncertezést július 15-én kezdi a Cantemus Gyermekkar, amely a hongkongi kórusfesztivál nyitókoncertjén mint meghívott együttes, versenyen kívül mutatkozik be rövid műsorral. Két nappal később két félidős nagykoncertet adnak a Hong Kong Cultural Centre hangversenytermében, július 18-án pedig a fesztivál zárókoncertjén lépnek fel, amelynek keretében az együttes vezetője, Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy életműdíjat vehet át a fesztivál szervezőitől.

Július 19-én már Kínában Kuangcsouban (Guangzhou) a Hszinhaj (Xinhai) koncertteremben hallhatja a közönség a kórust. Július 21-én ismét repülőre ülnek, hogy a tajvani fesztivál nyitókoncertjén - szintén meghívott kórusként - énekelhessenek a gyermekkar tagjai, majd további koncerteket adnak többek között a tajvani nemzeti hangversenyteremben és másutt.

A távol-keleti utazásról augusztus 2-én térnek haza a nyíregyházi énekesek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!